Tulosta
Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

BLOGI

Kosmetologin asiantunteva ihonhoito- ja kosmetiikkablogi.

Blogi on uudistunut, ja nyt artikkelit toimivat erikoiskosmetologi Mirja Katajan monien kauneushoitolavuosien kartuttaman tieto-taidon vinkkipalstana sinulle.

Mirja on tehnyt yli kolmekymmentäviisi vuotta kosmetologin hoitotyötä, ja samalla opastanut monia oikeanlaiseen ja toimivaan ihonhoitoon. Mirja pitääkin ihonmukaista kotihoitoa tärkeänä, ja toivoo saavansa kauneudenhoidon ammattilaisena opastaa ja neuvoa sinuakin oikeiden tuotteiden valinnassa. Mirja toimii edelleenkin kauneushoitolayrittäjänä, ja hän on luennoinut ja kouluttanut mm. alansa ammattilaisia ja lääkäreitä. Hän on SKY-erikoiskosmetologi, ravintovalmentaja ja visualisti.

Blogissa vierailee jatkossa myös vieraskynäilijöitä. Jokainen vieraaksi kutsuttu kirjoittaja löytää oman näkökulmansa ihonhoitoon ja koko ihmisen hyvinvointiin. Niin sinun kuin minunkin ihon hyvinvointi koostuu niin monesta asiasta, ja jatkossakin myös tätä kokonaisvaltaista vaikutusta tuodaan esille blogiartikkeleissa. Voit myös ehdottaa blogiin aihetta sekä asiantuntijaa/vieraskynäilijää sähköpostilla asiakaspalvelu@ihokeskus.fi .

 

BLOGI -artikkelit:

 

1 - 10 / 19 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Kotimainen kosmetiikkasarja vaativallekin iholle: Esittelyssä BTB13

Lue koko viesti: Kotimainen kosmetiikkasarja vaativallekin iholle: Esittelyssä BTB13

 

BTB13-voiteita-pro-age-medical-antioxidant_ihokeskus

Koetko sopivien ihonhoitotuotteiden löytämisen haastavaksi? Onko ihollasi kenties herkkyyttä, pigmenttimuutoksia, ikääntymisen merkkejä tai ihosairaus, kuten ruusifinni tai akne?

Tai etsitkö vain luotettavan laadukasta kotimaista kosmetiikkaa, jolla voit ylläpitää ihon hyvää kuntoa? 

BTB13 on kotimainen kosmetiikkasarja, jonka tehokkuus on omaa luokkaansa. Kaiken taustalla on tieteellinen tutkimus ja patentoitu ainesosayhdistelmä, joka soveltuu erilaisten iho-ongelmien hoitoon. 

BTB13 on ehdottomasti suosituimpia sarjoja hoitola-asiakkaideni keskuudessa sekä verkkokaupassa. Kosmetologina olen huomannut, että BTB13-tuotteilla on saatu lupaavia tuloksia ja helpotusta tilanteissa, jossa asiakas on kokeillut jo “kaikkea”, tai jossa iho-ongelmien hoito vaatii erityistä huolellisuutta.

Sarjan slogan pitääkin paikkansa erittäin hyvin: Kun tavallisen kosmetiikan hoitovaste ei riitä. Lue seuraavaksi, mikä tekee BTB13-sarjasta täysin ainutlaatuisen. 

 

Kotimainen kosmetiikkasarja, joka perustuu tutkittuun tietoon 

 

BTB13-sarjan taustalla on pitkän linjan tutkimusta sekä ainesosayhdiste, joka pohjautuu patentoituun kantasoluteknologiaan. Suomalaisen yliopiston tutkijaryhmän kehittämä BTB13-yhdiste voi auttaa aktivoimaan ihon passivoituneita kantasoluja.

Kuulostaa varsin hienolta. Mitä tämä siis tarkoittaa ihosi kannalta? BTB13-yhdisteellä on toisin sanoen kyky auttaa ihoa uudistumaan ja hoitamaan monia iho-ongelmia ja ikääntymisen merkkejä. BTB13-yhdiste on tehokas aktivoimaan myös hiuspohjaa, joten sillä voidaan aktivoida myös hiusten kasvua. Sarja kantaakin ylpeästi samaa nimeä yhdisteen kanssa.

 

BTB13-yhdisteen koostumus lyhyesti:

 

 1. BT =  Aminohappo L-karnitiini. Tämä tehostaa solujen energia-aineenvaihduntaa ja edistää ihon paranemista, sekä minimoi arpeutumista. 
 2. B13 =  Solujen uusiutumiselle välttämätön vitamiinin kaltainen oroottihappo. Ihossa esiintyvän oroottihapon määrä vähenee iän myötä, jolloin myös ihosolujen tuotanto hidastuu. 

 

Mikä tekee BTB13-tuotesarjasta erityisen? 

 • Perustuu tutkitusti tehokkaaseen kantasoluteknologiaan, jolla on kyky uudistaa ihoa.

 • Sisältää lisäksi vaikuttavia ja luonnollisia ainesosia, kuten vitamiineja, hyaluronihappoa, prebiootteja ja probiootteja.

 • Sisältää vain ihon kannalta hyödyllisiä ainesosia, eikä mitään ihon kannalta epäolennaista.

 • Soveltuu monelle ihotyypille ja useiden iho-ongelmien hoitoon.

 • Miellyttävät koostumukset, saatavilla monia hajusteettomia tuotteita.

 • Kotimainen, Suomessa kehitetty ja valmistettu kosmetiikkasarja.

 • Lähes kaikki tuotteista on vegaanisia, eikä tuotteita tai niiden ainesosia ei ole testattu eläinkokein.

 

 

BTB13-pro-age-tuotteita_ihokeskus

Kuva: BTB13 Pro-Age -tuotteita

Kenelle BTB13-kosmetiikka sopii?

 

BTB13-sarjan tuotteet on kehitetty aikuiselle iholle, ja ne ovat ihanteellisia hoitamaan haastavaakin ihoa. Esimerkiksi kuivan, atooppisten, tulehtuneen ja helposti reagoivan ihon hoito on mahdollista BTB13-kosmetiikalla. Tuotteilla voi hoitaa niin ikääntymisen merkkejä, arpia, kutinaa, kuivuutta tai punoitusta.

 

Tuotteet ovat sopivia tietenkin myös normaalikuntoiselle iholle, sillä tarkoin valitut ainesosat ja hoitavat koostumukset ylläpitävät ihon terveyttä.

 

BTB13 sisältää kolme eri tuotelinjaa:

 

 1. Pro-Age -linja on suunnattu herkällekin iholle, jossa näkyy ikääntymisen merkkejä.

 2. Hydration -linja sisältää erityisen kosteuttavia tuotteita.

 3. Medical -linja on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien hoidossa ja vaativan ihon tasapainotuksessa.

 

Lue myös: Ruusufinnin hoito kotikonstein 

 

BTB13-Medical-vitamin-A-voiteet_ihokeskus

Kuva: BTB13 Medical A-vitamiinivoiteet

 

Suosituimmat BTB13-tuotteet 

 

BTB13 Medical Rosacea + Acne Hoitogeeli *Asiakkaiden suosikki*

 

Hajustamaton, kevyen tuntuinen geeli on oivallinen tuote aknen ja ruusufinnin hoidossa. Ärtyneitä ja punoittavia alueita hoitava geeli sisältää BTB13-yhdisteen ohella antimikrobista atselaiinihappoa.

 

 

BTB13 Pro-Age Firming Serum-hoitoseerumi -palkittu tuote!

Etsitkö luottotuotetta ikääntyvän ihon kosteuttamiseen, hoitamiseen ja vahvistamiseen? Vahvan pitoisuuden BTB13-yhdistettä sisältävä hoitoseerumi kiinteyttää, kirkastaa ja heleyttää ihoa. 

 

BTB13-pro-age_firming-serum_annostelu_ihokeskus

Kuva: BTB13

 

BTB13 Medical Skin Relief Serum- hoitoseerumi *Kauppiaan suosikki*

Hoitoseerumi on ihanteellinen iholle punoittavalle iholle, jossa on herkkyyttä, kutinaa, ihoärsytystä, ja esimerkiksi aknen tai rosacean tulehduksellisuutta. Miellyttävän tuntuinen seerumi hoitaa ihoa rauhoittavalla lakritsihapon suolalla, allantoiinilla ja sekä E-vitamiinilla. Koostumuksen kruunaavat prebiootit, jotka tukevat ihon hyvää bakteerikantaa. 

 

BTB13 Medical Anti-Redness Cream * Myydyin voiteemme sarjalta*

Tässä ihanteellinen voide helposti ärtyvälle ja punoittavalle iholle! Voide rauhoittaa, suojaa ja hillitsee punoitusta. Sopii erityisesti kuivuvalle ja ärsyyntyneelle ruusufinni- tai akneiholle, joka kaipaa helposti ihmeytyvää voidetta.

 

BTB13 Pro-Age Cleansing Emulsion -puhdistusemulsio

Hellävarainen, mutta tehokas - siinä tämän emulsiomaisen putsarin taikasanat! Maitomainen putsari vie kasvoilta lian ja meikit, samalla kun se jättää iholle miellyttävän tuntuman ilman kiristelyä.

 

 

BTB13 Intense Hydration Toner - Kosteuttava kasvovesi

Kotimainen vastine korealaisen kosmetiikan hoitovedelle! Kasvovesi heleyttää ja kosteuttaa ihoa hyaluronihapon, vitamiinien ja prebioottien voimin. Suosittelen taputtelemaan geelimäisen hoitoveden suoraan iholle ilman vanulappuja. Ihanteellinen valinta iholle, joka kaipaa kosteutta - myös herkkäihoisen valinta.

 

BTB13 Pro-Age Silmänympärysvoide kosteuttaa ja hoitaa

 

Tehokas silmänympärysvoide kosteuttaa ihoa välittömästi, samalla kun se häivyttää ikääntymisen merkkejä ja kirkastaa tummien silmänympärysten ihoa. Koostumus pohjautuu kotimaiseen koivunmahlaan, jolla on tehokas kyky kosteuttaa ihoa.

 

BTB13 Pro-Age Vitamin Cream - Vitamiinivoide

Hajusteeton voide on ihanteellinen silloin, kun haluat hoitaa ja ennaltaehkäistä ikääntymisen merkkejä sekä lisätä ihon heleyttä. BTB13-yhdisteen tukena toimivat prebiootit, ubikinoni sekä iholle tärkeät A-, C-, B5- ja E-vitamiinit. 

 

 

BTB13 Eyelash Serum - Ripsiseerumi

Ripsiseerumien suosikki! Pidennä, tuuhenna ja vahvista ripsiäsi seerumilla, joka pohjautuu BTB13-yhdisteeseen ja pidentävään pentapeptidiin. Herkillekin silmille suunnattu seerumi näyttää tuloksia jo 4-6 viikossa säännöllisessä käytössä. Hellävarainen seerumi soveltuu myös ripsipidennysten kanssa sekä kulmakarvoille. Koostumus ei sisällä lääkeaineita.

 

BTB13 Hair Growth Serum + Biotin - Hiuspohjaseerumi 

Ainutlaatuinen hiuspohjaseerumi vilkastuttaa hiuspohjan ja hiusten solujen uusiutumista BTB13-yhdisteen, aktivoivan biotiinin sekä kofeiinin voimin. Käytä kuureittain tai jatkuvasti, kun haluat aktivoida hiuspohjan toimintaa. Miellyttävä seerumi ei rasvoita hiuksia, ja voit käyttää sitä helposti pesun jälkeen hiuspohjaan.

 

UUTUUS-tuote:

BTB13-sarja täydentyy syyskuussa 2023 retinolia ja B12-vitamiinia sisältävällä yövoiteella! Tämä BTB13 Retinol + B12 Night Cream -yövoide ravitsee, hoitaa, kosteuttaa ja tukee ihon uusiutumista.

 

Katso tästä kotimaisen kosmetiikkasarjan koko valikoima. 

Kiinnostuitko kotimaisesta kosmetiikkasarjasta, jonka tehokkuus on omaa luokkaansa? Haluatko apua tuotevalintoihin? Voit olla minuun aina yhteydessä, jos haluat yksilöllisiä vinkkejä ihonhoitoon. Lähetä viestisi osoitteeseen neuvonta@ihokeskus.fi, ja vastaan sinulle mahdollisimman pian.

Verkkokauppa palvelee 24/7 ja tuotteet lähetetään nopealla aikataululla.

 

Lue seuraavaksi: 

 

POD-ihon hoitovinkit

 

Lue-seuraavaksi-POD_ihokeskus
 

 
 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Hajusteallergia vai tuoksuyliherkkyys? Löydä ihollesi sopivat tuotteet

Lue koko viesti: Hajusteallergia vai tuoksuyliherkkyys? Löydä ihollesi sopivat tuotteet

Blogi-hajusteet_ihokeskus

Punoittaako iho voiteen levityksen jälkeen tai tunnetko hengenahdistusta parfyymihyllyn ohi kävellessä? Kosmetiikan aiheuttamat erilaiset reaktiot kuten hajusteallergia ja tuoksuyliherkkyys ovat nykyään hyvin yleisiä. Yhdessä säilöntäaineiden kanssa hajusteet ovatkin tunnetuimpia kosmetiikan ihoallergioiden aiheuttajia.  Myös minä olen herkistynyt monelle tuoksuvalle ainesosalle, ja siksi valitsen käyttämäni kosmetiikkatuotteet tarkoin.

Monesti hajusteallergia ja -yliherkkyys menevät myös arkikielessä sekaisin. Kumpi olikaan kumpi? Miten tunnistat allergian tai herkistymisen tietyille tuoksuille? Entä miten voit hoitaa ihoasi siitä huolimatta, että suurin osa kosmetiikasta sisältää hajusteita? 

Lue eteenpäin ja opi perusasiat hajusteallergiasta ja -yliherkkyydestä. Kerron myös vinkit ihonhoidon tuotteista, joissa on vähän tai ei lainkaan hajusteita.

 

Hajusteallergia vai tuoksu- eli hajusteyliherkkyys?

 

Hajusteallergia näkyy iholla

Kun puhumme hajusteallergiasta, puhumme samalla ns. allergisesta kosketusihottumasta, jossa reaktio syntyy ihonkontaktin kautta. Hajusteallergian oireita ovat esimerkiksi punoitus, ihottuma, kihelmöinti ja turvotus sillä alueella, johon kosmetiikka on ollut kosketuksissa. Reaktio on monesti hyvin paikallinen; esimerkiksi käsivoiteen levitys aiheuttaa oireita vain käsissä. 

On tärkeää huomata, että hajusteallergian oireet näkyvät usein viiveellä, esimerkiksi 1-3 vuorokauden kuluessa oireita aiheuttavan kosmetiikan käytöstä. Tämä usein myös vaikeuttaa oikeaa diagnoosia, sillä harva meistä muistaa tarkalleen, mitä tuotteita on käyttänyt pari päivää sitten. Lisäksi hajusteille tai muulle kosmetiikan raaka-aineelle tullaan yleensä allergiseksi useamman käyttökerran jälkeen. 

Hajusteallergia sekoitetaan helposti muihin kosmetiikan aiheuttamiin reaktioihin juurikin viivästyneen reaktiotapansa vuoksi. Varmin tapa saada selville mahdollinen allergisen reaktion aiheuttama raaka-aine, on kääntyä lääkärin puoleen, jolloin voidaan todeta mahdollinen ihokosketusallergian aiheuttaja ns.epikutaani- eli lapputesteillä.

 

Blogi_hajusteeton-tuote_ihokeskus

 

Hajuste- tai tuoksuyliherkkyys tuntuu hengityksessä

Hajuste- tai tuoksuyliherkkyys ilmoittaa puolestaan itsestään yleensä hengityselimien ja limakalvojen kautta. Tällöin silmät tai nenä voivat vuotaa, voi tulla hengenahdistusta, kurkku voi tuntua karhealta, ehkä yskittää tai aivastuttaa tai niin kuin itselleni käy, voi myös ääni lähteä tai karheutua. Joskus oireina voi olla myös huimausta, päänsärkyä, pahoinvointia tai väsymystä. Oireet ovat joka tapauksessa enemmän kehon yleisoireita verrattuna paikalliseen allergiseen ihoreaktioon.

 

Voit saada oireita esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

- Kävelet kosmetiikkaosastolla tavaratalossa.

- Luet painotuoretta sanomalehteä.

- Levität tuoksuvaa voidetta ihollesi.

- Elokuvateatterissa vieruskaverin parfyymi tuoksuu voimakkaasti.

- Kuntosalin pukuhuoneessa suihkutellaan hiuslakkaa.

- Käytät tuoksuvaa lattianpesu- tai pyykinpesuainetta.

- Joskus myös vahva hienhaju voi aiheuttaa oireita!

 

Blogi-hajusteallergia-vai-tuoksuyliherkkyys_ihokeskus

 

Miten tunnistat kosmetiikan hajusteet?

Jos sinulla on hajusteallergia tai -yliherkkyys, kosmetiikan ainesosien lukutaito kannattaa ottaa haltuun! Tyypillisesti hajusteet merkataan ainesosiin sanoilla aroma, fragrance tai parfum. Myös eteeriset öljyt ja luonnolliset limonene ja linalool ovat yleisiä tuoksuainesosia.

Yhdessä kosmetiikan hajusteessa voi kuitenkin olla satoja hajumolekyylejä ja -komponentteja. Tämän vuoksi sinun kannattaa allergisena välttää kaikkia hajustettuja tuotteita.

Tuoksuyliherkkänä sinun kannattaa huomata, että hajustamaton tuote ei ole välttämättä täysi hajuton. Ainesosilla on usein ominaistuoksu, joka voi aiheuttaa oireita.

Ovatko luonnonkosmetiikan hajusteet miedompia?

Kosmetiikan tuoksut jaotellaan usein kahteen; synteettisiin laboratoriossa valmistettuihin ja luonnosta saataviin, kuten kasviuutteisiin ja kasveista ja kukista saataviin eteerisiin öljyihin.

Molemmille voi allergisoitua, ja molemmista voi saada yliherkkyysoireita. Monelle tulee yllätyksenä, että luonnonkosmetiikan eteeriset öljyt ovat hyvin voimakkaita tuoksukomponentteja, jotka voivat herkistää huoneilmassa tai ihokontaktissa.

Olen huomannut, että joskus tuoksuyliherkkä sietää kuitenkin paremmin joitakin mietoja luonnon tuoksuja ja luontaisia ainesosia. Tämä saattaa johtua siitä, että monien eteeristen öljyjen tuoksu on haihtuvaa. 

 

Blogi-muistilista-hajusteettomaan-kosmetiikkaan_ihokeskus

 

Lisätietoja ainesosien lukuun:

Jos raaka-aineen funktio on kosmetiikka-asetuksessa määritelty hajusteeksi, niin se pitää merkitä tuoteselosteeseen sanalla parfum. Lisäksi on 26 erityisen allergisoivaa hajusteainesosaa, jotka tulee vielä merkitä erikseen INCI-nimellä, esim. limonene, linalool, cinnamal, citral, jos niiden pitoisuudet ylittävät tietyn määrän.
 


 

Miten löydät itsellesi sopivat tuotteet? 

Hajusteallergisen tärkein hoitokeino on välttää niitä tuotteita, joissa on allergiaa aiheuttavaa ainesosaa – eli käytännössä käyttää vain hajusteetonta kosmetiikkaa.

Hajusteyliherkällä tilanne on monimutkaisempi, sillä keho voi sietää ja hyväksyä muutamia hajusteita tai esimerkiksi ainesosien luontaisia tuoksuja. Loppupeleissä vain testaamalla selviää, sopiiko jokin tuote sinulle.

 

Verkkokauppani valikoima on koostettu hyvin hajusteystävälliseksi

 

Olen rakentanut verkkokauppani koko valikoiman tuoksuherkkyydet ja -allergiat huomioiden.

Itsekin hajusteyliherkkänä tiedän, kuinka vaikeaa on ollut löytää sopivia tuotteita ihonhoitoon! Haluan tarjota laadukasta ja turvallista kosmetiikkaa jokaiselle ihotyypille ja myös hyvin vaativalle iholle.

Näin löydät hajusteetonta kosmetiikkaa Ihokeskuksen verkkokaupasta:

    

 

Blogi-hajusteettomien-tuotteiden-ikoni_ihokeskus

 

Hajusteettoman kosmetiikan tuotesarjat

 

BeauCaire on kokonaan hajusteeton tuotesarja, eikä se sisällä myöskään synteettisiä säilöntäaineita. BeauCaire on yksi hoitola-asiakkaideni suosikeista, sillä se on hoitava ja hellävarainen. Tuotteet valmistetaan ainesosista, jotka vastaavat ihosolujen luontaista rakennetta.

Katso kaikki BeauCaire -tuotteet tästä.

 

SkinIdent on täysin hajusteeton ja ihoidenttinen tuotesarja. Tuotteet koostuvat ainoastaan ihossa ja elimistössä luonnostaan esiintyvistä ainesosista ja vitamiineista, jolloin iho tunnistaa ja hyväksyy ainesosat helposti.

Katso kaikki SkinIdent-tuotteet tästä.

 

Dr. Baumann -tuotesarjan tuotteet ovat hajusteettomia ihan vain muutamaa poikkeusta lukuunottamatta sekä myös vailla synteettisiä säilöntäaineita, väriaineita, mineraaliöljyjä tai eläinperäisiä ainesosia. Dr Baumann -tuotteet toimivat ihon luontaista toimintaa tukien, ja ainesosat ovat mahdollisimman hyvin siedettyjä.

Katso lisää tästä.

 

 

Suomalainen BTB13 sisältää myös hajusteettomia ihonhoitotuotteita. Sarja on kehitetty iholle, jolle tavanomainen hoitovaste ei riitä. Laadukas ihonhoitosarja auttaa mm. ikääntymisen merkkien, pigmenttijälkien, arpien ja yliherkkyyksien hoidossa.

Katso kaikki BTB13-tuotteet tästä.

 

Jos etsit täysin hajusteetonta luonnonkosmetiikkaa, kotimaisen Ekopharman Mustikka-linja on kokonaan hajusteeton, eikä se sisällä edes eteerisiä öljyjä.

Luonnonkosmetiikan tuotesarjan PureBeautyn osa tuotteista sisältää niin kutsuttuja luonnon hajusteita, jotka tulevat ainesosista itsestään. Tällaisia ovat esim. bentsyylialkoholi tai bentsyylisalisylaatti. Ainesosat saattavat sopia hajusteyliherkälle.

Tutustu PureBeautyn tuotteisiin tästä.

 

Onko sinulla hajusteallergia tai -yliherkkyys? Kaipaatko henkilökohtaisia tuotevinkkejä? Ota minuun yhteyttä, ja keskustellaan lisää ihosi tarpeista.

Sähköposti: neuvonta@ihokeskus.fi

Instagram: kauppaihokeskus

Lue seuraavaksi:Minimalistinen ihonhoito haltuun näillä vinkeillä

Blogi-lue-seuraavaksi_ihokeskus

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ihonhoito talvella: Helpot muistisäännöt talvi-ihon hoitoon

Lue koko viesti: Ihonhoito talvella: Helpot muistisäännöt talvi-ihon hoitoon

Blogikuva-talvi-ihonhoito_ihokeskus

 

Onko ihosi talvella kuiva, kiristelevä tai herkistyykö se helpommin? Ihonhoitoon talvella kannattaa kiinnittää huomiota, sillä iho on erityisen altis kuivumiselle. Myös monet iho-ongelmat pahenevat talvisin.

 

Suomen talvi ei päästä ihoa helpolla, koska ilma on sekä kylmää että kuivaa. Myös sisätiloissa lämmitys voi kuivattaa ihoa. Talvella iho altistuu myös suurille lämpötilan muutoksille, kun siirrymme sisätiloista pakkasilmaan.

Ihon hoitaminen talvella eri tavoin kuin kesällä on perusteltua, koska ihon oma suojakerros on talvella ohuimmillaan. Tämä johtuu ennen kaikkea siitä, että ihon sarveiskerros on ohuempi kuin kesällä. Tällöin ihon kosteuspitoisuus on myös pienempi, koska kosteus haihtuu iholta nopeammin. 

Kaiken lisäksi talvella iho ei saa kosteutta ympäröivästä ilmasta. Ehkä oletkin huomannut, että iho ei ole kuiva kesäisin tai tropiikin lomamatkoilla, toisin kuin Suomen talvessa. 

Vuosien kosmetologiurani aikana olen huomannut, että talvella käytännössä jokainen ihotyyppi on kosteusköyhempi ja kuivempi, ja rasvaisellekin iholle voi tulla pintakuivuutta. Muutamalla ihonhoidon muutoksella ihon saa kuitenkin voimaan hyvin talvisinkin.

Kokosin sinulle helpot vinkit ja tuotesuositukset talvi-ihonhoitoon! Jos kaipaat sinulle yksilöityjä ohjeita, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse neuvonta@ihokeskus.fi tai Instagram-viestillä. 

 

Vinkit talvi-ihon hoitoon

 

1. Vaihda puhdistustuote hellävaraisempaan

Ihonhoidossa puhdistus on tärkeä alkupiste talvellakin. Etenkin talvella on tärkeää valita hellävarainen puhdistusaine, joka ei kuivata tai pese pois ihon omaa suojakerrosta.

 

Nyrkkisääntönä suosittelen käyttämään talvella puhdistusmaitoja, täyteläisiä emulsioita tai öljypuhdistusaineita. Vain harvalle sopii geelimäisen tai vaahtoavan putsarin käyttö talvella.

 

Hellävarainen puhdistusaine pesee ihon lempeästi järkyttämättä ihon kosteustasapainoa. Jos käytät meikkiä, kannattaa kokeilla öljypitoista puhdistusainetta, joka pesee ihon tehokkaasti, mutta ilman kuivattavaa efektiä.  Tiesithän, että monet puhdistusmaidot ja -voiteet sisältävät myös hoitavia öljyjä.

 

”Ihoa tulee hoitaa talvellakin sen perustilan mukaisesti; kuiva iho kaipaa tuhdisti kosteutta, mutta myös rasvoittuvan ihon kosteustasapainosta pitää huolehtia.”

 

2. Kosteuta, kosteuta, kosteuta: Kasvovesi ja kosteusvoide tarkasteluun

Jos ihosi osaisi puhua, se todennäköisesti pyytäisi talvella lisää kosteutta ja suojaa. Kesällä iholle voi riittää kevyempi voide ja raikastava kasvovesi, mutta talvella monen iho tarvitsee reilummin kosteutta ja hoivaa. 

Kasvovesi ja kosteusvoide ovat ihonhoidon avaintuotteita, joiden tehtävä on ylläpitää ihon kosteutta ja joustavuutta. Talvella näistä kannattaa valita täyteläisemmät, kosteuttavammat ja hoitavammat versiot kuin kesällä. 

 

 1. Kasvovettä kannattaa käyttää reilusti varsinkin iltaisin, ja iho saa jäädä kosteaksi kasvovedestä. Tämä vie pois kiristelyä, tuo välitöntä kosteutta ja voi rauhoittaa punoitusta.

 2. Ainesosista hyalyronihappo on todellinen megakosteuttaja talvi-iholle!

 3. Täyteläinen, öljypitoinen ja hoitavampi kasvovoide on hyvä valinta talvella.

 4. Kevättalvella valitse päiväksi kosteusvoide, jossa on myös SPF-kerroin.

 

ihon-tehokosteuttajat_ihokeskus

Löydät kaupasta yli 60 tehokosteuttavaa tuotetta!

 

3. Boostaa ihonhoitoa suojaavalla ja ravitsevalla öljyllä 

Talvi on kasvoöljyn kulta-aikaa, sillä öljy ehkäisee kosteuden haihtumista, lukitsee kosteuden iholle ja suojaa ihoa pakkasessa. Laadukkaat kasviperäiset kasvoöljyt tuovat iholle myös ravinteita, vitamiineja ja omega-rasvahappoja, joilla on hoitavia vaikutuksia.

Suosittelen öljyä etenkin kiristelevän ja kuivan ihon hoidossa, jolloin öljy boostaa voiteiden vaikutuksia ja suojaa ihon omaa suojamuuria. Voit käyttää öljyä pari tippaa kosteusvoiteen seassa tai lisätä muutaman tipan kosteusvoiteen päälle ennen ulkoilua. 

On tärkeää tietää, että vedetön öljy ei itsessään kosteuta ihoa, joten kasvovettä tai -voidetta ei kannata vaihtaa öljyyn. Sen sijaan öljy sitoo iholle vesipitoisten tuotteiden kosteutta, joten se on oivallinen tuote lukitsemaan kasvovesien ja -voiteiden kosteutta!

Öljyn ohella voit käyttää vedettömiä balmeja pakkasvoiteen tavoin. Kasviperäisiä öljyjä sisältävät balmit suojaavat ihoa tehokkaasti, samalla kun ne tuovat iholle arvokkaita ravinteita. Balmin annostelussa vähemmän on enemmän; monesti sipaisu poskille riittää. 

 

4. Anna iholle kosteuttavat kauneusunet öisin

Kun pakkanen puree päivisin, ihoa voi kiristellä pitkäänkin. Ihonhoidon tehokas iltarutiini voi kuitenkin kosteuttaa ihoa takaisin joustavaksi ja pehmeäksi.

Öisin iho on vastaanottavaisempi hoitotuotteille, sillä ihon oma uudistumisprosessi on käynnissä. Samalla hoitotuotteet saavat aikaa vaikuttaa useiden tuntien ajan.

Jos ihosi tuntuu kuivalta, karhealta tai kiristelevältä, suosittelen erittäin täyteläistä yövoidetta tai voidemaista yönaamiota, joka ehtii imeytyä yön aikana. Iho saa yön aikana lempeää hoivaa, eikä kosteus pääse haihtumaan kuivan sisäilman vuoksi iholta yölläkään. Yövoide saa vaikuttaa rauhassa vielä silloinkin, kun suuntaat aamulenkille koiran kanssa, ja voit pestä kasvot ulkoa tullessasi.

Voit myös keikauttaa ihonhoidon rutiinit toisin päin: käytä täyteläistä yövoidetta päivisin ulkoillessa, ja iho saa hyvän suojan pakkasta vastaan!
 

5. Minimoi ihon kuorinta

Talvella ihon kuorimiseen kannattaa suhtautua kuin ylellisyystuotteeseen, jota käyttää harvoin ja harkitusti. Viikoittainen kuorinta ei ole useinkaan tarpeen, ellei iho ole tukkeutunut tai rasvaisempi. 

Kuivan ja herkän ihon mekaaninen kuorinta kannattaa minimoida, ja tarkistaa, ettei käytössä ole liian voimakas kuoriva tuote. Voisiko mekaanisen kuorinnan vaihtaa lempeämpään, tai jättää kokonaan väliin? Mikäli iho ei ole samea tai tukkeutunut, parempi ratkaisu sen hyvinvoinnille voi olla pitää muutaman viikon tauko kuorimisesta. 

 

”On hyvä odottaa noin puoli tuntia kasvojen pesun ja voiteiden levityksen jälkeen, ennen kuin suuntaa ulkoilemaan.”

 

6. Suojaa ihoa pakkaselta vaatteilla

Talven ihonhoito ei rajoitu vain kosmetiikkatuotteisiin. Etenkin kovilla pakkasilla on tärkeää suojata suoraan kylmälle viimalle altistuvat kasvot ja kädet. Jos ihollasi on esimerkiksi rosacea tai couperosaa, suojaavien vaatteiden rooli korostuu. Käytä esimerkiksi kypärämyssyä, kommandopipoa tai suojaavaa huivia sekä tuulelta suojaavia hanskoja. Pue käsineet käsiin jo ennen ulos astumista ja vältä kastelemasta käsineitä läpimäräksi. 

Myös meikkivoide tuo kasvojen iholle yhden suojaavan kerroksen lisää, joten voit käyttää meikkivoiteita huoleti talvisin. Valitse tarvittaessa myös meikkivoiteeksi hoitavampi versio kuin muina vuodenaikoina.

 

Blogikuva-vinkit-talvi-ihonhoitoon_ihokeskus

 

T Tuotevinkit talvi-iholle

 

Puhdistusaineet


BTB13 Gentle Cleansing Oil - Puhdistusöljy 

Kotimainen puhdistusöljy poistaa tehokkaasti meikit, silmämeikit ja lian, mutta ei kuivata ihoa! Vaahtoamaton puhdistusaine huuhtoutuu iholta helposti. 

 

Dr. Baumann Cleansing Milk Special – Puhdistusemulsio

Hajusteeton, täyteläinen ja lempeä puhdistusemulsio on ihanteellinen valinta kuivalle ja herkälle iholle. Sopii myös silmämeikin puhdistamiseen!

 

Ekopharma Tyrni Vital Puhdistusemulsio

Tyrniuutetta sisältävä luonnonkosmetiikan puhdistusemulsio poistaa lempeästi meikit, rasvan ja lian, samalla kun se säilyttää ihon omaa kosteustasapainoa. Hoitavuutta tulee kasviperäisistä öljyistä.

 

Kasvovedet

 

BTB13 Intense Hydration Toner

Hoitovesimäinen kosteuttaja on suunnattu etenkin kuivan ja kosteusköyhän ihon hoitoon – kaikille ihotyypeille. Geelimäinen koostumus tuntuu hemmottelevalta, ja iho saa kosteusboostin hyaluronihaposta. Tämä on noussut verkkokaupan yhdeksi suosituimmaksi kasvovedeksi!

 

Dr. Baumann Facial tonic lotion special – Kasvovesi

Herkälle, kuivuvalle ja atooppiselle iholle suunnattu kasvovesi tuo iholle välitöntä kosteutta mm. hyaluronihapon voimin. Hellävarainen, hieman geelimäinen koostumus sopii myös herkälle silmänympärysiholle. Tuote ei sisällä lisättyjä hajusteita. 

"Tämä on ollut oma kestosuosikkini sekä kauneushoitolani eniten myyty kasvovesi jo vuosien ajan!" - Mirja

 

Ekopharma Tyrni Vital Kasvovesi

Koivunmahlaa sisältävä kasvovesi on ihanan täyteläinen hoitotuote erityisesti kuivalle ja aikuiselle iholle. Kasvovesi hoitaa ihoa tyrni- ja ruusunmarjauutteilla, jotka lisäävät ihon elinvoimaa.

 

Blogi-_kasvojenpesu-kauppa.ihokeskus

Lue lisää puhdistustuotteen valinnasta.

 

Seerumit 

 

Dr. Baumann Liposome Multi Active Essential 

Kuivan ja pintakuivan ihon tehotuote, joka sisältää runsaasti vaikutusaineita. Liposomigeeli sisältää tehokkaasti kosteuttavien monikerrosliposomien ohella mm. hyaluronihappoa, karbamidia ja E-vitamiinia. Käytä osana Dr.Baumann -hoitorutiinia.

 

Ekopharma Vadelma Hyaluron Booster

Tehokas luonnonkosmetiikan seerumi, joka syväkosteuttaa ihoa kahden eri molekyylikoon hyaluronihapolla. Vadelmauute, koivunmahla ja C-vitamiini antavat iholle antioksidantteja ja hoitavuutta. Sopii myös rasvoittuvalle pintakuivalle iholle.

 

BTB13 Intense Hydration Serum- hoitoseerumi

Vaativallekin iholle sopiva hoitoseerumi hoitaa ihoa rauhoittavien prebioottien, hyaluronihapon sekä B5-vitamiinin voimin. Eikä tässä vielä kaikki, sillä patentoitu BTB13-ainesosa tukee ihon uudistumista. Monelle ihotyypille, etenkin kuivalle ja ikääntyvälle.

 

 

Kasvoöljyt ja -balmit 

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvoöljy

Herkän ihon luottoöljy sisältää omega-rasvahappopitoista mustikan siemenöljyä, ympäristöltä suojaavia antioksidantteja sekä suojaavaa jojobaöljyä ja skavalaania. Todellinen pakkasihon pelastus!

 

Moi Forest - Microbiome Magic Oil 100ml

Kasvoille ja koko vartalolle sopiva monitoimiöljy tasapainottaaa ihoa luomulaatuisten öljyjen ja hoitavan metsäpölyuutteen avulla. Erityisen rauhoittava! Koko perheelle suunnattu hajusteeton tuote.

 

BTB13 Probiotic Balm 15ml

Kuivien ihoalueiden vedetön tehotuote sopii mm. pakkasvoiteeksi, kuiville huulille ja karheille kantapäille. Voide sisältää probiootteja, jotka parantavat ihon puolustuskykyä nostamalla hyvien mikrobien määrää iholla. Kaikille ihotyypeille, erityisen hyvä kuivalla iholla.

 

Kosteusvoiteet 

 

BTB13 Moisture Recharge Cream-hoitovoide

Samettisen täyteläinen voide imeytyy nopeasti, samalla kun se hoitaa kosteusköyhää ihoa nopeasti. Voide sisältää hoitavien ainesosien tehokattauksen: ruusunmarjaöljyä, soluja suojaavaa BTB13-yhdistettä ja hyaluronihappoa. 

 

Ekopharma Tyrni Pro-Collagen Yövoide

Koivunmahlapohjaan tehty yövoide ravitsee, vähentää väsymyksen merkkejä ja kirkastaa ihoasi kauneusuniesi aikana. Tyrnin siemenöljy sisältää omega-rasvahappoja sekä karotenoideja, jotka edistävät ihon uusiutumista.

 

Dr. Baumann Intensive for Very Dry Skin

Onko ihosi erityisen kuiva? Tämä erittäin täyteläinen voide suojaa ihoasi pakkaselta ja pehmentää karheutta nopeasti. Käytä vaikka yö- tai pakkasvoiteena tai geelimäisen kasvonaamion jälkeen!

 

 

Tehotuotteet

 

Dr. Baumann Aloe Vera Plus Ampulli

Tehokas ampulli sisältää tiiviissä muodossa huippuainesosia, jotka hoitavat kosteuden puutteesta kärsivää ihoa – tuote sopii joka ihotyypille. Aloe veran ja hyaluronihapon yhdistelmä sitoo kosteutta, edistää kollageenisynteesiä ja tasoittaa ihoa. Katso myös muut tehokkaat ampullituotteet!

 

BTB13 Plumping Hyaluron Filler -hyaluronseerumi

Haluatko ihollesi boostin kosteutta ja kimmoisuutta? Seerumi sisältää hyaluronihappoa kahdessa eri koossa, mikä takaa tehokkaan kosteutuksen. Iho saa kosteutta, samalla kun se on kimmoisampi ja pienet juonteet täyttyvät.

 

SkinIdent Liposome Vitamin-Ceramid Mask

Tehokas kosteusnaamio, joka toimii kuin hyvät yöunet! Geelimäinen naamio sisältää keramideja, jotka ovat olennainen tekijä ihon kosteustasapainolle. Lisäksi ihoa suojaa liuta huippuainesosia: allantoiini, D-pantenoli, E-, A- ja C- vitamiini. Vinkki- levitä naamiota mahdollisimman runsaasti!

 

BTB13 Moisture Recharge Eye Mask- silmänympärysnaamio

Onko silmänympärysalueellasi kuivuutta, karheutta ja juonteita? Tämä naamio hellii silmänympärysihoa, ja poistaa stressin, väsymyksen ja ikääntymisen merkkejä. Tuote on suunniteltu ohuelle silmänympärysiholle, ja se on hyvin riittoisa.

 

BTB13 Moisture Recharge Sleeping Mask

Voidemainen yönaamio hellii ihoa nukkuessasi! Keramideja, hyaluronihappoa ja B-vitamiineja sisältävä naamio sitoo iholle kosteutta, ja antaa sille joustavuutta ja täyteläisyyttä. 

 

Onko sinulla kysymyksiä talvi-ihon hoidosta, tai sinulle sopivista tuotteista? Laita viestiä neuvonta@ihokeskus.fi . Vastaan mielelläni!

 

Lue seuraavaksi:


Olen tehnyt 18 000 kasvohoitoa, ja osaan auttaa sinuakin

Blogikuva-kasvojen-puhdistaminen-linkki_ihokeskus

Kasvojen puhdistaminen oikein ja ihollesi sopivalla tuotteella

 
 
 
 
 
 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

POD eli perioraalidermatiitti: hoitovinkit suunympärysihottumalle

Lue koko viesti: POD eli perioraalidermatiitti: hoitovinkit suunympärysihottumalle

Blogi-POD-perioraalidermatiitti_ihokeskus

Onko suun tai silmien ympärille ilmestynyt punoittavia näppyjä? POD eli perioraalidermatiitti on suunympärysihottuma, joka on varsin yleinen suomalaisten keskuudessa.

Olen kosmetologina hoitanut lukuisia asiakkaita, jotka potevat perioraalidermatiittia. Sen yleisyys ei ole ainakaan vähentynyt viime vuosina, ja PODin arvellaan olevan ennen kaikkea modernin ajan ihotauti. 

Käydään seuraavaksi läpi POD-ihottuman lyhyt oppimäärä, sekä vinkit POD-ihon hoitoon.

Mikä on POD ja miten sen voi tunnistaa?

 

Perioraalidermatiitti on diagnosoitu ihosairaus, joka kuuluu samaan tautiryhmään kuin rosacea eli ruusufinni

Suunympärysihottuman tarkkaa syntysyytä ei tunneta, mutta taustalla on jonkinasteinen ihon tulehdustila. Monesti POD ilmenee myös kausittain; näpyt voivat lähes kadota ja ilmestyä jonkin ajan päästä uudelleen vahvempana.

Periaatteessa kuka vain voi saada suunympärysihottuman, ja se on yleinen myös aikuisilla. Yleisimmin perioraalidermatiitti puhkeaa 25-50-vuotiaille naisille.

 

Miten POD ilmenee? Yleisimmät oireet:

 • Pienet näpyt suun, nenänpielien ja silmien ympärillä.

 • Näpyt voivat punoittaa, olla karheita ja koholla.

 • Näppyihin voi liittyä myös kutinaa ja kirvelyä.

 • Punoittava, kevyesti koholla oleva alue, jossa ei aina ilmene näppyjä.

 

Milloin on kyseessä POD eikä akne? Saat varman diagnoosin aina ihotautilääkäriltä, mutta pari nyrkkisääntöä helpottavat POD-ihon oireiden tunnistamista:
 

 • Suuympärysihottuman näpyt ovat pieniä ja rykelmissä, verrattuna aknen märkiviin finneihin ja mustapäihin. 

 • Monesti PODin erottaa siitä, että huulen ja ihottuman välille jää terve vaalea kaistale. 

 • POD voi muistuttaa oireiltaan myös ruusufinniä. 

Blogikuva-suunympaerysihottuma-POD_ihokeskus

Mitkä asiat pahentavat tai laukaisevat perioraalidermatiittia? 

 

Vaikka PODin syntymisen syyt ovat yhä mysteeri, on havaittu lukuisia seikkoja, jotka kiihdyttävät tai laukaisevat sen oireita. 

Nämä asiat pahentavat POD-ihottumaa:

 

 • Ihon ylihoitaminen, kosmetiikkatuotteiden runsas käyttö tai tiheä vaihtaminen. 

 • Kortisoni, lämpötilan vaihtelut. 

 • UV-säteily.

 • Mekaaninen rasitus: hengityssuojaimen käyttö, liiallinen ihon kuorinta tai hankaus.

 • Mausteinen ja tulinen ruoka.

 • Stressi, unettomuus ja tupakointi.

 

Ennen kaikkea listan ensimmäinen kohta, ihon liikahoitaminen, ansaitsee huomionsa. Monesti POD puhkeaa ihmisellä, joka on hoitanut ihoaan säntillisesti, mutta liian vahvoilla tuotteilla. Esimerkiksi voimakkaiden puhdistusaineiden tai kuorintojen jatkuva käyttäminen voi laukaista perioraalidermatiitin, joka on muhinut “pinnan alla”. 

Toisaalta POD voi puhjeta toiselle ääripäälle, eli iholle, jota on hoidettu vain apteekin perusvoiteilla ja saippualla. Näin ollen ihonhoidossa tulee löytää kultainen keskitie.

PODin taustalla on usein nippu tekijöitä, jotka liittyvät niin ihon “pinnalliseen hoitamiseen” kuin myös kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Monesti POD on merkki siitä, että ihon terve bakteeritasapaino on järkkynyt syystä tai toisesta. Lue lisää ihon mikrobiomin tärkeydestä: Ihon kokonaisvaltainen hyvinvointi

 

Blogikuva-ihonhoitotuotteita_ihokeskus

POD-iho hyötyy hellävaraisesta ja yksinkertaisesta hoidosta

 

Perioraalidermatiitin hoitamisen tärkeitä ohjenuoria ovat:

 • tuotteiden karsiminen

 • hellävaraisten ainesosien suosiminen

 • rauhoittava ja säännöllinen ihonhoito.

 

Jos käytössäsi on vahvoja kuorinta-aineita, hedelmähappoja tai hyvin aktivoivia tuotteita, ne kannattaa vaihtaa hellävaraisempiin ja antaa ihon rauhassa tottua uuteen rutiiniin.

 

Lue myös: Minimalistinen ihonhoito haltuun

Blogikuva-POD-ihon-kotihoito_ihokeskus

Tuotevinkit POD-ihottuman hoitoon: asiakkaideni suosikit

Ihonhoitorutiinin kolme tärkeintä tuotetta ovat puhdistustuote, kasvovesi ja -voide, joita kannattaa käyttää joka päivä myös POD-iholla. Myös seerumeille, naamioille ja todella hellävaraisille kuorinta-aineille löytyy paikkansa POD-ihon hoitorutiinista.

Kokosin alle tuotteita, joista on ollut apua asiakkailleni, joilla on perioraalidermatiitti.

 

PUHDISTUS  

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Puhdistusmaito

Hajusteeton puhdistusmaito on ihoystävällisimpiä puhdistusaineita. Tuote sisältää kaikista hellävaraisimpia puhdistavia ainesosia, joten se sopii kaikkien ihojen päivittäiseen putsaukseen.

 

 

BeauCaire Cleansing Milk - Puhdistusemulsio 250ml

Hajusteeton puhdistusemulsio puhdistaa ihon lempeästi, ja se huuhtaisee myös kevyen silmämeikin. Ei synteettisiä säilöntäaineita!

 

BTB13 Gentle Cleansing Foam-puhdistusvaahto

Hellävarainen puhdistusvaahto sopii rasvoittuvan ihon puhdistukseen. Se ei silti kuivata ihoa! Monet puhdistusvaahdot ovat liian peseviä perioraalidermatiitti-iholle, mutta tässä on poikkeus: tätä hellävaraisempaa puhdistusvaahtoa on vaikea löytää. Tuote sisältää erittäin hellävaraisia peseviä ainesosia. 

KASVOVEDET  


 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovesi

Hajusteeton kasvovesi tuo iholle tärkeää vesikosteutta, jota perioraalidermatiitti-iho monesti kaipaa. Tuote säilyttää ihon kosteutta mm. hyaluronihapon ja glyseriinin avulla.

 

Dr. Baumann Facial tonic lotion dry skin - Kasvovesi 200ml

Virkistävä kasvovesi sisältää yksinkertaisen hoitavia ainesosia, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ihoa lempeästi. Alkoholiton ihana koostumus! 

 

 

Pure=Beauty Birch Sap Mist 100ml

Kotimainen hoitovesi hoitaa ja kosteuttaa ihoa koivunmahlan, pakuriuutteen ja hyaluronihapon voimalla. Vain kourallinen ainesosia, mutta enempää ei tarvitakaan!

 

BTB13 Intense Hydration Toner - Kosteuttava kasvovesi

Jos ihosi on erittäin kuiva tai kosteusköyhä, tämä kasvovesi annostelee sille lempeää kosteutta. Geelimäinen koostumus sisältää myös prebiootteja, jotka tukevat ihosi luontaista vastustuskykyä.

 

SEERUMIT  

 

Dr. Baumann Liposome Multi Active Camomile 30ml

Rauhoittava ja kosteuttava geelimäinen tehotuote on suunnattu herkästi reagoivalle ja ärtyvälle iholle mm. rosacea-iholle. Koostumus on kevyt ja nopeasti imeytyvä, ja se sopii Dr.Baumann ja BeauCaire- voiteiden alle.

 

BTB13 Medical Skin Relief Serum -hoitoseerumi

Jos ihosi on hyvin ärtyneessä ja herkässä tilassa, hoitoseerumikuuri voi tuoda helpotusta. Kotimainen, ihon luonnollista vastustuskykyä tukeva seerumi on kehitetty etenkin iholle, joka kärsii herkkyydestä ja tulehduksista. 

 

Karpalo Rosacea Anti-Redness Seerumi

Ihon punoitusta vastaan kehitetty tuote on nappivalinta perioraalidermatiitin hoidossa. Kevyt luonnonkosmetiikan seerumi sisältää antimikrobisia, hoitavia ja rauhoittavia ainesosia, ja lisäksi prebiootit tukevat ihon luontaista hyvinvointia. 

 

BeauCaire Liposome Light - Liposomigeeli 50ml

Kevyen tuntuinen liposomigeeli rauhoittaa herkkää ihoa päivittäisessä käytössä. Mukana on tärkeimmät ihovitamiinit: E-, A- ja C- sekä B5, provitamiini pantenoli. Kosteuden säilyttämisestä huolehtii hyaluronihappo. Voiteeksi valitaan BeauCairen tai Dr.Baumannin hoitovoide.

 

KOSTEUSVOITEET  

 

BTB13 Medical Vitamin B3 10% Active 30ml

Reagoivalle iholle sopiva voide sisältää reilusti B3-vitamiinia eli niasiiniamidia, joka vähentää stressin merkkejä ihossa. Sillä on myös kirkastava, uudistava ja ihon sävyä tasoittava vaikutus. Mikä parasta, B3 on hyvin siedetty vitamiini.

 

Dr. Baumann Sensitive for Oily and Normal Skin

Jos ihosi on samalla rasvoittuva ja POD-oireisiin taipuvainen, hajusteeton kosteusvoide huolehtii ihon kosteuttamisesta hellävaraisesti.  Lisäksi saat tärkeitä ihovitamiineja, A- ja E-vitamiineja, jotka vahvistavat ihoa. Kevyt, samettinen koostumus.

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovoide

Hajusteeton voide tuo ihollesi välttämättömiä omega-rasvahappoja mustikan siemenöljyn muodossa. Ihoa hellii myös E-vitamiini, joka auttaa vahvistamaan ihosi luontaista suojaa. Asiakkaiden suosima!

 

Ekopharma Herukka C-Max Hoitovoide 30ml

Herkistyvälle iholle suunnattu voide tarjoilee ihollesi sitä vahvistavia keramideja, ihon sävyä tasoittavaa C-vitamiineja sekä kasviperäisiä omega-rasvahappoja. Lisänä prebiootteja, jotka tukevat ihosi luonnollista vastustuskykyä. 

 

Moi Forest Multipurpose Cream 50ml

Kehitetty vahvistamaan ihoa korkealaatuisilla luomuraaka-aineilla sekä suomalaisten yliopistojen kehittämällä mikrobiuutteella. Tämä "metsäpölyä" sisältäva voide sopii yövoiteeksi, naamioksi tai paikallishoitoon ärtyneille ja näppyläisille kohdille.

 

SILMÄNYMPÄRYSVOITEET  

 

BeauCaire Eye Gel - silmänympärysgeeli 

Runsaasti kosteuttavia ja kosteutta sitovia raaka-aineita sisältävä öljytön ja hajusteeton silmänympärysvoide. Voit käyttää aamuin illoin.

 

SkinIdent Eye Cream - silmäympärysvoide

Nopeasti imeytyvä, lähes emulsiomaisen kevyt silmänympärysvoide herkälle iholle. Hajusteeton voide ilman synteettisiä säilöntäaineita päivittäiseen käyttöön.

 

Ekopharma Herukka SOS Silmänympärysvoide

Ihon kosteutta ylläpitäviä raaka-aineita kuten keramideja ja hyaluronihappoa sisältävä kotimainen luonnonkosmetiikan silmänympärysvoide.

 

Pure=Beauty Eye Serum Roll-on with Hyaluronic Acid

Kevyistä kevyin seerumimainen silmänympärystuote. Sisältää vain noin kymmenkuntaa raaka-aineitta- sopii minimalistiseen ihonhoitoon.

 

POD-iholle sopiva tehohoito (kosteusvoiteen rinnalle)

 

Ekopharma Karpalo Douple Zinc Hoitovoide

Paikallishoitovoide sisältää iho-ongelmien hoitoon tarkoitettua sinkkiä sekä luonnollisia rauhoittavia ainesosia, kuten E-vitamiinia, tulehduksia hillitsevää taikapähkinää ja rauhoittavaa ratamoa. Käytä paikallisiin punoituksiin ja ärsytyksiin kuuriluontoisesti tai naamiomaisesti paikallisesti!

 

BTB13 Medical Rosacea + Acne Hoitogeeli

Hajustamaton hoitogeeli rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Kevyt geeli vähentää punoituksia, hoitaa tulehtuneita kohtia ja tasapainottaa ihon talintuotantoa. Koska POD on rosacean sukulainen, tuote soveltuu hyvin myös suunympärysihottuman hoitoon. Vaikuttavana aineena tulehdusta vähentävää atselaiinihappoa ja rauhoittavaa, patentoitua BTB13 -yhdistettä.

 

Dr. Baumann Niacin Vitamin B3 Ampulli 7ml

Todellinen tehotuote huojentamaan ihon ärsytystiloja ja tulehduksia! Ampulli sisältää korkean pitoisuuden B3-vitamiinia eli niasiiniamidia, jolla on ilmiömäinen kyky vähentää punoitusta, liikapigmentaatiota, tulehduksia ja liiallista talintuotantoa. Käytä 1-3 tippaa joko suoraan iholle kuurina tai kosteusvoiteeseen sekoitettuna.

 

Hellävaraiset kuorinnat ja naamiot  


 

Dr. Baumann Liposome mask - Liposominaamio 75ml

Hajusteeton naamio kosteuttaa, rauhoittaa ja napakoittaa ihoa, ja se sopii myös ikääntyvälle iholle. Voit käyttää myös yönaamiona!

 

Dr. Baumann Cream mask normal, dry and very dry skin - Kasvonaamio 50ml

Savipohjainen naamio puhdistaa ihoa lempeän tehokkaasti, samalla kun se rauhoittaa ihon punoituksia ja pehmittää ihoa.

 

Ekopharma Mustikka Sensitive kasvonaamio

Hajusteeton, täyteläinen voidenaamio rauhoittaa POD-ihoa ja muita tulehdustiloja tehokkaasti. Jos etsit mahdollisimman hellävaraista ja rauhoittavaa naamiota, tämä on luottovalinta.

 

SkinIdent Facial Peeling - Kuorinta 75ml

 POD-ihon kuorinnassa kannattaa välttää tehokkaita kuorivia rakeita ja suosia voidemaisia koostumuksia. Tämä kuorinta-aine uudistaa ihoa erittäin hienojakoisen kalsiumfosfaatin avulla, joka poistaa kuollutta ihosolukkoa mahdollisimman hellävaraisesti.

 

Ekopharma Herukka Enzyme Kasvokuorinta

 

Täysin rakeeton kuorinta on nappivalinta POD-iholle, koska se uudistaa ja kirkastaa ihoa ilman lainkaan mekaanista liikettä. Kuorinnan papaijaentsyymit kuorivat ihoa kemiallisesti muuttamatta ihon pH:ta. 

 

Tarvitsetko vielä apua POD-iholle sopivien tuotteiden valintaan? Haluatko kysyä lisää perioraalidermatiitin hoidosta kotikonstein? 

Voit ottaa minuun yhteyttä matalalla kynnyksellä sähköpostitse neuvonta@ihokeskus.fi tai vaikkapa Instagramissa.

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Minimalistinen ihonhoito haltuun näillä vinkeillä

Lue koko viesti: Minimalistinen ihonhoito haltuun näillä vinkeillä

blogi_minimalistinen-helppo-ihonhoito_ihokeskus

Mitä on minimalistinen ihonhoito, ja miten voit hoitaa ihoasi karsitulla rutiinilla, jossa ei ole mitään liikaa tai liian vähän? Tässä kirjoituksessa syvennytään minimalistiseen ihonhoitoon, joka on vahvassa nousussa.

Ihonhoitoa voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla. Voit valita ihohoitorutiinin, jossa käytetään päivittäin useampia tuotteita päällekkäin, tuotteita kerrostaen. Tai voitkin katsoa ihosi tarpeita minimalistin silmin, ja valita ihollesi ne kaikkein tarpeellisimmat ja laadukkaimmat tuotteet.

Pitkään kosmetologin työtä tehneenä ymmärrän sen, kuinka helppoa on  innostua uusista tuotteista. Ihonhoitotuotteita varten kehitetään uusia raaka-aineita, ja pitkään käytettyjä raaka-aineita formuloidaan uudentyyppisiin muotoihin tai yhdistetään toisten raaka-aineiden kanssa, jolloin pyritään saamaan uudenlaisia ihonhoidollisia tuloksia. Itsekin innostun edelleen yli 35 vuoden jälkeenkin uusista tuotteista.

Kuitenkin yksilöllisessä ja toimivassa ihonhoidossa sekä tuotteiden valinnassa on ennen kaikkea kyse siitä, miten sinun ihosi voi juuri nyt ja mitkä ovat ihosi tarpeet. Valitset sitten päivittäiseen käyttöösi vain muutaman tuotteen tai pidät siitä, että sinulla on useampi vaihtoehto toteuttaa ihonhoitorutiiniasi. Tärkeintä on valita juuri sinun ihollesi sopivimmat tuotteet.

 

blogi-minimalistin-ihonhoito_ihokeskus

 

Intohimoisesti kosmetiikkaa rakastavan henkilön kylppärin hyllyt näyttävät erilaiselta kuin minimalistin hyllyt. Useampi erilainen puhdistustuote ja kasvovesi saattaa sopia päivittäisessä käytössä sinun ihollesi täydellisesti, koska ihossasi on useanlaisia tarpeita. Tai ehkä olet huomannut, että vaihdellen erilaisia kasvonaamioita ihosi pysyy paremmin tasapainossa. Saatat olla myös niitä, joille jokailtainen pitkä ja rauhallinen ihonhoito on osa arjen hyvinvointia. Silloin mielelläsi käytät hiukan enemmän aikaa ja useamman tuotteen saavuttaaksesi juuri sen oikean tunteen ihollesi ja mielellesi. 

Tai sitten nautit siitä, että ihonhoito on helppoa ja nopeaa. Kasvosi puhdistuvat helposti yhdellä tuotteella ja ihosi kosteutus sujuu yhtä helposti ja vaivattomasti. Tällainen minimalistinen ihonhoidon tapa parilla kolmella tuotteella sopii silloin varmaankin paremmin arkeesi. 

Ihonhoitosi voi olla myös sekä minimalistista että ajoittain ihosi tarpeiden mukaan useamman tuotteen hoitoa. Tällöin et ylihoida ihoasi, vaan annat ihollesi juuri sitä hoitoa, mitä se kulloisellakin hetkellä tarvitsee. 

Monesti suosittelenkin pitämään päivittäisen ihonhoitorutiinin mahdollisimman yksinkertaisena ja täydentämään sitä ihon tarpeiden mukaan valituilla tuotteilla. 

 

Miksi minimalistinen ihonhoito kannattaa?

 • Minimalistinen ihonhoito säästää aikaa, sillä usein ihonhoitorutiini sisältää vain vähän tuotteita.  Monien tuotteiden kokeilu saattaa jopa häiritä ihosi omaa bakteeritasapainoa ja pitkällä tähtäimellä jopa ärsyttää ja herkistää ihoa.

 • Minimalistinen ihonhoito on myös ihollesi lempeä, kun sillä tarkoitetaan myös tuotteita, joissa käytetään mahdollisimman vähän eri raaka-aineita. Kasvovoiteessa ei välttämättä tarvita 20 ainesosaa, jos viisikin toimii!

 • Minimalistina voit säästää rahaa, kun olet ensin löytänyt juuri ne sopivimmat tuotteet itsellesi. 

 • Minimalistinen ihonhoito on hyväksi luonnolle. Kosmetiikka ei säily ikuisesti, vaikka se sisältää säilöviä ainesosia. Minimalistisempi tapa valita tuotteita on pitää huolta siitä, että tuotteet tulevat käytettyä loppuun, eikä kaapin pohjalle jää unohdettuja ja mahdollisesti pilaantuvia tuotteita.

 

Entä mitä minimalistinen ihonhoito ei ole?

 • Kaikkien tuotteiden karsimista kerralla tai äkillistä ihonhoidon lopettamista.

 • Minimalistinen ihonhoito on kuitenkin ihonhoitoa, eli siitä ei ole tarkoitus jättää olennaisia tuotteita pois minimalismin nimissä. Esimerkiksi kasvovoide ja aurinkovoide ovat yhä tärkeitä.

 

Miten valitset ihollesi minimalistiseen ihonhoitoon sopivimmat tuotteet?

 

 • Mieti ensin kuinka saat ihonhoitosi perustan kuntoon. Tiedätkö ihotyyppisi ja tunnetko ihosi tarpeet? Kaipaako se esimerkiksi tulehdusten hoitoa vai kosteuden ylläpitoa?

 • Ihonhoidon kulmakivet ovat puhdistaminen, kosteutus ja suojaus, eikä näistä kannata tinkiä.   Tämä koskee sekä kuivaa, rasvoittuvaa että seka- ja akneihoa. 

 •  Jos kaipaat apua sinulle sopivien tuotteiden valinnassa, niin laita minulle viestiä neuvonta@ihokeskus.fi. Mainitse myös, että tavoitteenasi on minimalistinen ihonhoito.

 

blogi-minimalistinen-ihonhoito_ihokeskus


 

Minimalistinen ihonhoito alkuun kolmella askeleella

Yksinkertaisimmillaan ihomme tarvitsee vain puhdistamista, kosteutusta ja suojaamista. Tällöin minimalistisen ihonhoidon kulmakivinä ovat puhdistustuote ja hyvä kosteusvoide. Näiden lisäksi kaikki ihot hyötyvät hyvästä kasvovedestä. 

Valitsin suositukset tuotesarjoilta, jotka painottavat valikoimassaan minimalistisia koostumuksia ja helppoja ihonhoitorutiineita. Kotimainen Pure Beauty käyttää vain muutamia harkittuja ainesosia tuotteissaan, mutta tuotteet ovat hyvin tehokkaita ja hoitavia. Ekopharma puolestaan hyödyntää kotimaisia marjoja ja kasvimaailman uutteita, kun taas hajusteeton Dr Baumann on erinomainen sarja herkänkin ihon minimalistiseen hoitoon.

 

1. Puhdistusaineet 

Puhdistusaineen tehtävänä on illalla poistaa iholle päivän mittaan ulkoa ja ihosta erittynyt lika sekä mahdollinen meikki. Minimalisti valitsee itselleen yhden tuotteen, jolla ihon puhdistaminen onnistuu ilman kaksoispuhdistuksia.

Oikeanlaisen puhdistustuotteen valitsemisesta voit lukea toisesta blogikirjoituksesta.

 

Pure=Beauty Omega Cleansing Balm 

Hajusteeton puhdistusbalmi soveltuu paksunkin meikin puhdistukseen, sillä öljypohjainen tuote puhdistaa meikin ja paksummatkin aurinkovoiteet tehokkaasti, mutta ihoa kuivattamatta. Balmi huuhtoutuu kasvoilta helposti, sillä se muuttuu veden kanssa maitomaiseksi.

Ekopharma Herukka puhdistusemulsio 

Lempeän kermainen puhdistusemulsio soveltuu etenkin kuivalle, herkälle ja reagoivalle iholle. Maitomainen koostumus sopii myös vesiliukoisen silmämeikin putsaukseen.

Dr Baumann Cleansing Milk 

Mieto ja hajusteeton puhdistusmaito on todellinen minimalistin valinta, sillä se putsaa ihon lempeästi vain muutaman ainesosan voimalla. Puhdistusmaito on nappivalinta erityisesti kuivalle iholle, mutta sopii kaikille ihoille ja myös meikin poistoon.

 

Katso täältä kaikki puhdistusaineet.

 

2. Kasvovedet 

Kasvoveden tehtävä on vesikosteuttaa ihoa sekä palauttaa ihon pH-tasapainoa, minkä vuoksi se on olennainen tuote minimalistisessakin rutiinissa.

 

Pure=Beauty Birch Sap Mist

Pure Beautyn kosteuttava kasvovesi sisältää vain kourallisen ainesosia, mutta jotka ovat hyvin kosteuttavia ja tehokkaita. Koivunmahla, pakuriuute ja hyaluronihappo ylläpitävät ihon kosteutta ja kykyä uudistua.

Ekopharma Vadelma Glow kasvovesi 

Virkistävä ja kosteuttava kasvovesi sopii monelle ihotyypille, etenkin kuivalle, pintakuivalle ja sekaiholle. Ainesosat ovat varsin herkullisia: koivunmahla, vadelmavesi ja koivusokeri hellivät ihoa!

Dr Baumannn Facial Tonic Lotion Dry Skin

Alkoholiton kasvovesi on varma valinta herkälle ja reagoivalle iholle, mutta myös minimalistille, joka haluaa lempeän kosteuttavan kasvoveden. 

 

Katso täältä kaikki kasvovedet.

blogi-Dr.baumann-puhdistustuotteet_ihokeskus

Valitse ihosi tarpeiden mukainen puhdistusaine ja kasvovesi

 

3. Kasvovoiteet 

Kasvovoiteeksi kannattaa valita tuote, joka sopii sekä päivä- että yövoiteeksi. Jos kuitenkin haluat voiteen, jossa on aurinkosuoja, niin valitse se aurinkovoiteista.

 

Ekopharma Vadelma Hydrate 24h

Etenkin pintakuivalle, sekaiholle ja nuorelle iholle suunnattu kosteuttava kasvovoide heleyttää ja pehmentää ihoa. Sopii myös meikin alle! 

 

Ekopharma Mustikka Sensitive 

Hajusteeton kasvovoide hellii ihoa ravitsevien kasviöljyjen, mustikkauutteen ja omega-rasvahappojen tuella. Erinomainen herkälle, normaalille ja kuivuuteen taipuvalle seka- ja akneiholle. Myös rosacea ja POD-iholle!

 

Dr Baumann Sensitive-linjan kasvovoiteet

Dr Baumannin Sensitive-linjan kasvovoiteista voit valita sopivan ihon tarpeen ja kunnon sekä vuodenajan mukaan. Valikoimasta löydät mm. couperosa-iholle suunnatun voiteen, kuivaa ihoa hellivän Normal and Dry Skin -voiteen sekä rasvoittuvalle iholle sopivan Normal and Oily Skin -voiteen. 

 

Pure=Beauty Antioxidant Face Cream

Kun haluat kosteusvoiteen, joka kosteuttaa, ravitsee ja pehmentää ihoa sekä imeytyy nopeasti, on Pure Beautyn voide erinomainen valinta. Se sopii kaikille ihoille ja myös meikin alle.

Pure=Beauty Glow Booster Oil 

Tiesitkö, että voit käyttää myös kasvoöljyä kosteusvoiteen sijaan? Valitse tällöin sopivasti ihoasis ravitseva ja hoitava öljy, jonka koostumus on miellyttävä. Pure Beautyn Glow Booster ravitsee ihoa ruusunmarjaöljyllä, joka tuo ihollesi olennaisia rasvahappoja sekä kattauksen vitamiineja.

 

Katso tästä kaikki kasvovoiteet.


 

Kiinnostuitko minimalistisesta ihonhoidosta, mutta et tiedä, miten lähtisit toteuttamaan sitä? Ota yhteyttä minuun joko sähköpostilla tai vaikka Instagramissa, ja katsotaan sinulle sopivimmat tuotteet ja vinkit. 

 

Lue seuraavaksi:Miksi iho herkistyy? Kosmetologin neuvot ja vinkit 

 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Ruusufinnin hoito kotikonstein vaatii huolellisuutta - Vinkit rosacea-iholle

Lue koko viesti: Ruusufinnin hoito kotikonstein vaatii huolellisuutta - Vinkit rosacea-iholle

Blogikuva-ruusufinni_rosacea_ihokeskus

Ruusufinnin hoito kotona on tärkeää, sillä oikealla ihonhoidolla voit merkittävästi lieventää ihon punoitusta, näppyjä ja muita oireita, joita ruusufinni aiheuttaa. Koska  ruusufinnillä on tapana lehahdella esimerkiksi eri vuodenaikojen mukaan,  säntillisellä ihonhoidolla voit myös ennakoida ruusufinnin “kausivaiheita”.

Tässä postauksessa jaan ruusufinnin kotihoidon vinkit, joista moni asiakkaani on hyötynyt. Monesti ruusufinnin tapauksessa käydään myös lääkärillä. Lääkärin ohjeiden lisäksi ruusufinniä on tärkeää hoitaa kotiolosuhteissa säännöllisellä rutiinilla, joka rauhoittaa ihoa, helpottaa oireita ja ylläpitää ihon hyvää kuntoa.

 

 

Mikä on ruusufinni ja miten voit tunnistaa sen? 

 

Ruusufinni eli rosacea on kasvoilla esiintyvä melko yleinen ihotauti, joka ilmenee yleisimmin keski-ikäisillä naisilla. On arvioitu, että peräti 10% suomalaisista on lievää ruusufinnin oiretta. 

Ruusufinni on lähtökohtaisesti pysyvä tauti, mutta sen luonteeseen kuuluu aaltoilu: ruusufinnin oireet tuntuvat monesti tulevan ja menevän. Joskus pahimmat oireet kestävät viikon, joskus kuukausia tai vuosia. 

 

Ruusufinnin tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi 

 

 • Kasvojen punoitus ja “lehahtelu”.

 • Hiusverisuonten näkyvyys (couperosa).

 • Punoittavia näppyjä tai finnien kaltaisia näppyjä, mutta ei mustapäitä tai tyypillistä aknea.

 • Pistelevä tai poltteleva tunne iholla (usein kyseessä on neurogeeninen rosacea, jonka hoidossa myös stressin hallinnalla on keskeinen rooli).

 • Harvinaisempi ihon voimakas turvotus, usein nenässä, poskissa tai silmäluomilla. Tätä hoidetaan lääkärin määräämällä lääkityksellä.

 • Ihon kuivuus.

 

Miten tunnistat oman ruusufinnin? Ruusufinni on jaettu tyypillisesti neljään eri alamuotoon, joista iholla voi esiintyä yhtä tai useampaa. 

 • Couperosa eli erytematoottinen ruusufinni on ruusufinnin tavallisin oire. Se näkyy etenkin nenän ja poskien symmetrisenä punoituksena, jolloin pintaverisuonet näkyvät selvästi. Couperosa-iho lehahtaa helposti punaiseksi esim. mausteisen ruoan jälkeen. 

 • Aknea muistuttava papulopustulaarinen ruusufinni tuo iholle näppyjä ja märkiviä finnejä. Ihon tulehdustila aiheuttaa myös ihon punoitusta.

 • Jos ruusufinnissä esiintyy muhkuraisuutta ja karheaa tekstuuria etenkin miespuolisten nenässä, se on rinofyyma. 

 • Neljäntenä muotona on neurogeeninen ruusufinni, joka on vähemmän tunnettu muoto. Siinä jollakin tavoin hermosto saa aikaan lehahduksia iholla.

 

Mistä ruusufinni johtuu? 

 

Ruusufinnille ei useinkaan ole yhtä ainoaa ja selkeää syytä, mutta on olemassa tekijöitä, jotka altistavat ruusufinnille. 

Usein ruusufinni johtuu perimästä, johon emme voi itse vaikuttaa. Ruusufinnin puhkeaminen on sitä yleisempää, mitä useampi sukulainen kärsii siitä. 

 

Geeneillä on näppinsä pelissä myös siinä, että ruusufinni on yleisempi hyvin vaaleaihoisilla ja herkästi auringossa palavilla ihmisillä. Jos olet punapigmenttinen ja punahiuksinen, sinulla on suurempi mahdollisuus saada ruusufinni. 

Ruusufinni ei ole myöskään tasapuolinen sukupuolten suhteen, sillä sitä havaitaan eniten naisilla. Toisaalta nenään muhkuroita aiheuttava ruusufinnin tyyppi on lähinnä miesten ihotauti.

 

On myös havaittu, että ruusufinnistä kärsivien ihon luontainen immuunipuolustus on normaalia heikompi, mikä altistaa ruusufinnille. Tällöin ihon verisuonet voivat reagoida poikkeavasti erilaisiin stressitilanteisiin, jolloin iholle tulee “migreenitila” ruusufinnin muodossa. Samoin jos ihon luontainen bakteerikanta on järkkynyt, ruusufinni on yleisempi. 

Ruusufinni voi puhjeta toisaalta myös elintapojen ja vääränlaisen ihonhoidon myötävaikutuksella. Jos ihon oma suojamuuri on heikentynyt esimerkiksi liiallisen UV-säteilyn, liian rankan hoidon tai ihonhoidon laiminlyönnin vuoksi, ovi aukeaa helpommin rosacealle. 

 

 Lue myös ruusufinnin kanssa samaan tautiryhmään kuuluvasta suunympärysihottumasta eli PODista.  

 

Blogikuva-nainen-couperosa_kauppa.ihokeskus
 

Mitkä asiat pahentavat ruusufinniä? 

 

Vaikka ruusufinnin syntyä ei useinkaan voi itse ehkäistä, sen oireita voi hillitä monilla tavoilla. Moni on huomannut, että seuraavat asiat pahentavat ruusufinniä.

 

 • Suuret lämpötilan vaihtelut kuumasta kylmään - esimerkiksi avannosta saunaan. 

 • Kasvojen hikoilu, kova urheilu.

 • Saunominen ja kuumat suihkut. 

 • Auringon UV-säteily. Ethän unohda aurinkovoidetta! 

 • Mausteinen ruoka, etenkin chilit, itämaiset mausteet ja muut stimuloivat mausteet.

 • Alkoholi ja tupakointi pahentavat rosaceaa, kuten muitakin ihotauteja.

 • Kortisonivoiteet voivat pahentaa ruusufinniä.

 • Kasvomaskin tai -suojuksen jatkuva käyttö. On tärkeää huolehtia oikeanlaisesta ihonhoidosta, ennen kuin laitat kasvomaskin kasvoille.

 • Vastoin yleistä luuloa kahvi ei yleensä pahenna ruusufinniä, vaikka moni muu kuuma juoma voi sen tehdä. 

 • Stressin kokonaisvaltaista vaikutusta ei pidä unohtaa! Rauhoita mieltä esim. rentoutumisella tai mindfulnessilla.

 

Miten hoitaa ruusufinniä kotona? 

 

Suosi näitä: 

Ihonhoidon perusrutiini on puhdistus, kosteutus ja suojaus, joten pidä siitä kiinni ympäri vuoden. Hellävaraiset, hajusteettomat ja miedosti pesevät tuotteet ovat suositeltuja rosacea-ihon hoidossa. Ruusufinni pahenee stressaavina aikoina, joten huolehdi myös mielen tasapainosta! 

 

Jätä nämä pois: 

Liian pesevät ja vaahtoavat puhdistusaineet ja kuorinnat voivat herkistää ihon oman suojamuurin, jolloin erilaiset iho-ongelmat laukeavat helpommin. 

Myös hyvin  öljyiset voiteet sekä vahamaiset ja raskaat meikkivoiteet voivat pahentaa rosaceaa. On kuitenkin tärkeää tietää, ettei ruusufinni-ihon meikkaaminen ole kiellettyä, ja monelle meikki on tärkeä keino peittää ihon punoitusta. 

 

 

Blogikuva-ruusufinnin-hoitaminen_ihokeskus

 

Tuotesuosituksia ruusufinnin kotihoitoon  

 

Kokosin tuotesuositukset ihonhoidon tärkeimmistä kategorioista 1) puhdistusaineet 2) kasvovedet 3) seerumit 4) kasvovoiteet 5) täsmätuotteet 6) kasvonaamiot 7) aurinkovoiteet.

 

1. Puhdistusaineet

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Puhdistusmaito

Kevyen juokseva putsari on varma valinta herkälle iholle, sillä maito on hellävaraisimpia putsareita. Tämä putsari on myös hajusteeton! 

 

BTB13 Gentle Cleansing Foam-puhdistusvaahto

Kotimainen puhdistusvaahto on poikkeuksellisen hellävarainen vaahtoputsari, joka puhdistaa myös meikkiä ilman, että ihon oma suojavaippa järkkyy.

 

Dr. Baumann Cleansing Gel

Hajusteeton puhdistugeeli sopii myös hieman öljyisemmälle iholle, sillä putsari pesee lian ja rasvan kasvoilta, mutta ei kuivata ihoa.

 

BeauCaire Cleansing Milk - Puhdistusemulsio

Kevyt puhdistusemulsio on nappivalinta herkälle iholle ja sinulle, joka arvostat hajusteetonta, minimalistista ja hellävaraista arkikosmetiikkaa.

 

2. Kasvovedet

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovesi

Hajusteeton luonnonkosmetiikan kasvovesi kosteuttaa rosacea-ihoa ravinteikkaalla mustikkauutteella sekä kimmoisuutta lisäävällä hyaluronihapolla.

 

Ekopharma Herukka Soft Hoitovesi

Hoitovesi on perinteistä kasvovettä runsaampi kosteuttaja, joka hellii ihoa C-vitamiini- ja antioksidanttipitoisella mustaherukkauutteella, rauhoittavalla lakritsinjuuriuutteella sekä prebiooteilla.

 

Dr. Baumann Facial tonic lotion dry skin

Alkoholiton kasvovesi hellii kuivaa ja herkkää ihoa miedoilla mutta kosteuttavilla ainesosilla. Sopii myös silmänympäryksille! 

 

BTB13 Clarifying Balancing Toner-hoitovesi

Jos iholla on samanaikaisesti epäpuhtauksia ja ruusufinnin oireita, tämä kasvovesi auttaa rauhoittamaan tulehduksia, finnejä sekä rasvoittumista.

 

3. Seerumit 

 

Karpalo Rosacea Anti-Redness Seerumi

Erityisesti ruusufinni-iholle tarkoitettu seerumi on täsmäapu punoituksen, lehahtelun ja tulehdusten hoitoon. Antimikrobinen seerumi sisältää mm. rauhoittavaa lakritsia sekä ravitsevaa karpaloa.

 

Dr. Baumann Liposome Multi Active Light

Liposomigeeli on seeruminkaltainen tehotuote, joka syväkosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti.Kevyen tuntuinen koostumus sisältää mm. A- ja E-vitamiineja ja arvokkaita kasviöljyjä, ja tuote on erityisen sopiva normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

 

BTB13 Medical Skin Relief Serum -hoitoseerumi

Monesti ruusufinni-ihon oma suoja on heikentynyt, jolloin sen omaa vastustuskykyä tukeva seerumi auttaa ihoa palautumaan. Tämä hoitoseerumi on erityisen rauhoittava ärtyneelle iholle, samalla kun se hoitaa ja kosteuttaa hyvinkin ärtynyttä ihoa.

 

Ekopharma Karpalo De-Stress Booster

Tulehtuneelle iholle suunnattu seerumi hoitaa ihotulehduksia, finnejä sekä rosacean oireita muun muassa karpalouutteen sekä ihoa vahvistavien prebioottien voimalla.

 

BeauCaire Liposome Light - Liposomigeeli

Etenkin rasvoittuvalle iholle sopiva liposomigeeli on tasapainottava tehotuote, jota voi käyttää myös kosteusvoiteen asemasta esimerkiksi kesäisin.

 

4. Kasvovoiteet

 

Dr. Baumann Sensitive Super Light

Jos ihollasi on sekä rasvaisuutta että rosaceaa, tämä kevyt voide ylläpitää kosteustasapainoa päivittäisessä ihonhoidossa. Hajusteeton!

 

BTB13 Medical Anti-Redness Cream

Vaativalle iholle kehitetty voide hoitaa punoituksia, lehahduksia sekä ärtymystä tehokkaasti. Voide sisältää ihoa rauhoittavaa patentoitua BTB13-yhdistettä, puolukansiemenöljyä sekä rauhoittavaa lakritsia. 

 

BTB13 Medical Vitamin B3 10% Active

Tämä voide sisältää suuren pitoisuuden niasiinia, B3-vitamiinia, joka on hyvin siedetty, tulehduksia, arpia sekä pigmenttijälkiä hoitava ainesosa. Tätä voit käyttää kuuriluontoisesti tasoittamaan ihon sävyä!

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovoide

Hellävarainen mutta ravitseva voide hellii kuivaa ihoa omega-rasvahapoilla sekä mustikkauutteella, joka on uudistava ainesosa ja myös herkälle iholle sopiva. Tuote on hajusteeton, mutta siinä on luontaista tuoksua kasviperäisistä ainesosista.

 

Dr.Baumann Silver Cream

Punoituksia, kutinaa ja herkistymistä hoitava kosteusvoide sisältää hienojakoista mikrohopeaa (mutta ei nanohiukkasia tai iholle sallimattomia ainesosia), jolla on hoitavia ja antibakteerisia ominaisuuksia. 

 

5. Täsmätuotteet mm. rosacea-ihon finneille

 

BTB13 Medical Rosacea + Acne

Kuten nimikin sen paljastaa, tämä kevyt hoitogeeli on suunnattu vaativan rosacean ja aknen yhdistelmän hoitoon. Tehokkaan hellävaraista geeliä käytetään paikallishoitona alueille, joissa esiintyy epäpuhtauksia. Hajusteeton! 

 

Dr. Baumann Niacin Vitamin B3 Ampulli

Tämä tehoampulli tarjoilee ihollesi B3-vitamiinia, joka on yksi parhaita ihonhoidon ainesosia myös ruusufinnin kotihoidossa. B3-vitamiinilla on mm. liikapigmentaatiota heikentävä, tulehduksia rauhoittava ja punoitusta hillitsevä vaikutus.

 

Dr. Baumann Zinc Cream - sinkkivoide

Antibakteerinen sinkkivoide on hyvä apu myös ruusufinnin aiheuttaman tulehduksen, ihottuman tai ärsytyksen hoidossa. Voide sisältää vahvan pitoisuuden sinkkiä sekä ihovitamiini E:tä.

 

Ekopharma Karpalo Douple Zinc Hoitovoide

Luonnollinen sinkkivoide sisältää sinkin ohella finnejä hillitsevää taikapähkinäuutetta, antimikrobista karpalouutetta, E-vitamiinia sekä rauhoittavaa ratamouutetta.

 

6. Kasvonaamiot


 

Ekopharma Herukka Re-Connecting Nature Probiotic Mask Powder

Ihoa suojaava hoitonaamio tuo metsän hyödyt iholle kirjaimellisesti, sillä se hoitaa ihoa prebiooteilla sekä metsäuutteella (ReconnectNature™), joka tutkitusti vahvistaa ihon omaa vastustuskykyä. Käyttö on helppoa: sekoita noin 1 teelusikallinen naamiojauhetta samaan määrään vettä, ja naamioaines on valmis!

 

Dr. Baumann Cream mask normal, dry and very dry skin

Savipohjainen kasvonaamio on kaikista käytetyin naamio hoitolassani, sillä se on tehokas ihon rauhoittaja. Naamio puhdistaa ihoa hellävaraisesti, samalla kun se hoitaa ihon tulehduksia ja punoitusta. Jojobaöljy tuo naamioon annoksen hellävaraista kosteuttavuutta.

 

Ekopharma Herukka Energy C Kasvonaamio

Kun ihosi kaipaa piristystä, koivunmahlapohjainen kasvonaamio annostelee ihollesi kosteutta ja hellävaraista hoivaa. Etenkin herkälle ja couperoottiselle iholle suunnattu kasvonaamio auttaa rauhoittamaan myös ruusufinnin lehahduksia sekä ylläpitämään tervettä ihoa.

 

BeauCaire Gel Mask

Geelimäinen hajusteeton hoitonaamio on ihanan rauhoittava kasvonaamio, joka hoitaa myös kuivuudesta johtuvia ihon juonteita ruusufinni-iholla. Vesipitoinen naamio elvyttää ihoa nopeasti, ja se sopii monelle ihotyypille kuivasta rasvaiseen.


7. Aurinkotuotteet

 

 

Ekopharma Mustikka Sensitive SPF 50

Korkean suojan vedenkestävä luonnonkosmetiikan aurinkovoide fysikaalisilla suoja-aineilla. Täyteläinen, öljypohjainen koostumus. Imeytyy nopeasti, kun tuotteen levittää pieni alue kerrallaan. Hajusteeton.

 

BTB13 Antioxidant Sun Cream SPF 30

Pehmeä, hyvin imeytyvä voide aikuiselle iholle. Sisältää mm. ihon ikämuutoksia hoitavaa BTB13-soluaktivaattoria, Q10, hyaluronihappoa sekä ruusunmarjaöljyä. Mieto raaka-aineiden tuoksu.

 

Ekopharma Tyrni Sun Shield SPF30 Kasvovoide

Täydellisesti imeytyvä aurinkovoide, joka ei jää tahmeaksi hoitavasta koostumuksestaan huolimatta. Sisältää vain fysikaalisen aurinkosuoja-aineen. Mieto tuoksu.

 

 

Tarvitsetko apua ruusufinnin kotihoitoon? Ota minuun yhteyttä, ja lupaan palata viestiisi pian. neuvonta@ihokeskus.fi

 

Blogikuva-miksi-iho-herkistyy-lue-seuraavaksi-blogista_ihokeskus

 

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kasvojen puhdistaminen oikein ja ihollesi sopivalla tuotteella

Lue koko viesti: Kasvojen puhdistaminen oikein ja ihollesi sopivalla tuotteella

blogi-puhdista-ihosi-oikein_kauppaihokeskus

Rakastatko natisevan puhdasta ihoa pesemisen jäljiltä? Onko perusteellinen puhtaus ihollesi parasta? Miten valitset oikeanlaisen puhdistusaineen ja käytät sitä oikein?

Kasvojen ihonhoidon ensimmäinen kulmakivi on puhdas iho. Iho, jolta on poistettu päivän pölyt ja joka on vastaanottavainen muita ihonhoitotuotteita varten.

Mutta millä tavoin voit puhdistaa ihosi oikein? Niin, ettei ihosi luontainen tapa toimia häiriinny, ja toisaalta niin, että saat ihosi riittävän puhtaaksi. Tätä ajatusta pohtien puhdistustuotteiden valinta saattaa olla välillä hiukan hankalaa.

Hankalaksi tekee ainakin se, jos iho tuntuu toisinaan kuivalta ja taas toisaalta rasvoittuvalta. Tai se, ettei kaikki puhdistusaineet tunnu poistavan meikkiä iholta kunnolla. Joskus sama puhdistustuote on saattanut olla käytössä jo vuosia, silkasta tottumuksesta, vaikka ihon tarpeet ovat voineet muuttua. Tai sitten ihonhoidonrutiineihisi on tullut tietty puhdistustapa helppouden vuoksi huomioimatta, onko se ihollesi sopivin juuri nyt.

 

Valitsetko puhdistustuotteen ihotyyppisi mukaan? 

Usein kasvojen puhdistustuotteet valitaan ihotyypin mukaisesti. Moni valitsee öljyyntyvälle tai epäpuhtaalle iholle pesevämmät ja tehokkaammat puhdistusaineet (puhdistusgeeli tai -vaahto). Kuivalle iholle halutaan monesti tuote, joka ei ainakaan lisää ihon kuivumista. Näillä kriteereillä voit hyvinkin onnistua löytämään itsellesi oikeanlaisen tuotteen, mutta jos ihosi ei kuitenkaan voi kovin hyvin, niin puhdistusaineen vaihtaminen toiseksi saattaa auttaa ihoasi tasapainoon.

Ihosta pitää siis saada lempeästi puhdas, kuitenkaan pesemättä iholta liiaksi pois ihon omia, luontaisia rasvoja ja hyviä bakteereita. Tällöin ihon luontainen happovaippa ja mikrobiomi pysyvät hyvässä tasapainossa, ja iho pysyy vastustuskykyisempänä.

Ihotyyppiä tärkeämpää onkin siis miettiä kuinka ihosi voi juuri nyt, ja mitä ominaisuuksia toivot puhdistusaineelta sekä millainen tuote ja rutiini sopii sinun että ihollesi.

 

Näin valitset puhdistustuotteen ihollesi 

Olen miettinyt sinulle valmiiksi kysymykset, jotka sinun tulee esittää itsellesi valitaksesi ihollesi juuri oikeanlaisen puhdistustuotteen.

 

1. Mieti miltä ihosi tuntuu heti pesemisen jälkeen.

 • Kiristääkö ihoasi ja tulee tunne, että iho kaipaa heti rasvaamista?
 • Rakastaako ihosi vedellä lotraamista?
 • Punoittaako ihosi tai tuntuuko iho jopa aralta pesun jälkeen?
 • Jääkö ihollesi tahmea tai öljyinen tunne?
 • Huomaatko, että meikkiä on ihossa vielä puhdistamisen jälkeenkin?
 • Tuntuuko ihosi puhtaalta ja pehmeältä?

2. Mieti mitä asioita huomaat ihossasi.

 • Kuivuuko ihosi hyvistä voiteista, seerumeista ja öljyistä huolimatta?
 • Tuntuuko ihosi jatkuvasti olevan jotenkin ärtynyt tai epätasapainossa?
 • Onko ihossasi runsaasti epäpuhtauksia ja silti iho tuntuu kiristävältä ja jopa hilseilee?
 • Tuntuuko sinusta, etteivät iholle pesemisen jälkeen laitettavat tuotteet imeydy kunnolla?
 • Ihosi voi hyvin, ja se on tasapainoinen ja hyvinvoiva.

3. Mieti omia rutiinejasi

 • Haluatko yhden tuotteen, joka pesee ihon puhtaaksi poistaen samalla meikit hyvin?
 • Oletko kaksoispuhdistuksen ystävä?
 • Haluatko aina käyttää vettä puhdistustuotteen poistamiseen?
 • Pyyhitkö ihon mieluiten pumpulilla, paperilla tai liinalla?
 • Oletko valmis kokeilemaan uudenlaista tuotetta ja/tai rutiinia, jos ihosi ei voi hyvin?
 • Voiko ihosi juuri nyt hyvin käyttämilläsi tuotteilla?

blogi-vinkit-puhdistustuotteen-valintaan_kauppaihokeskus

 

Näin käytät puhdistusaineita oikein 

Sen lisäksi että pyrit valitsemaan ihollesi oikean puhdistustuotteen, on tärkeää käyttää sitä oikealla tavalla.

 • Käytä puhdistusainetta ainakin iltaisin poistamaan ihollesi päivän aikana kertynyt lika, hiki, ylimääräinen tali ja mahdollinen meikki.
 • Ihosi ei välttämättä tarvitse aamuisin muuta kuin vesihuuhtelun, ellei ihosi hikoile öisin tai siinä ole runsaasti epäpuhtauksia tai tulehduksia. Jos olet käyttänyt illalla tosi hoitavan tuotteen (esim. yönaamion), puhdista iho myös aamulla puhdistustuotteella.
 • Suurin osa puhdistustuotteista levitetään kuivalle iholle, siis ennen ihon kastelua, mutta on myös tuotteita, joita saatetaan suositella käytettäväksi kostealle iholle. Ohje löytyy usein tuotteesta tai pakkauksesta.
 • Ota tuotetta oikea määrä eli riittävästi, mutta ei liikaa. Yleensä puhdistusöljyjä ja -balmeja tarvitaan pienempi määrä kuin esimerkiksi puhdistusvaahtoa.
 • Monet puhdistustuotteet sopivat myös silmämeikin poistamiseen, mutta jos silmäsi ovat herkät tai tuotetta ei voi käyttää silmänympäryksille, käytä erillistä silmämeikinpoistoainetta.
 • Hiero hellävaraisesti puhdistusainetta iholla vähintään minuutin pari, jotta ihon pinnalla oleva lika ja meikki irtoavat. Jos puhdistusaine on tarkoitus huuhtoa pois vedellä, voit lisätä kasvoille hiukan vettä kostein sormin ja hieroa hetken aikaa lisää.
 • Voit halutessasi pyyhkiä puhdistusaineen kasvoilta tässä vaiheessa paperilla, kostealla pumpulilla, kestovanulapulla tai liinalla. Tämän jälkeen huuhtele kasvot vedellä
 • tai tee kasvojen puhdistaminen uudelleen joko samalla tuotteella kuin aiemmin tai käytä kaksoispuhdistuksen toinen tuote.
 • Viimeistele iho kasvo- tai hoitovedellä ennen muiden tuotteiden käyttöä.

 

Blogikuva-mustikka-puhdistusmaito_kauppa.ihokeskus

Myös oikeanlainen puhdistusmaito poistaa meikin iholta hyvin.

 

Mikä kaksoispuhdistus?

Kaksoispuhdistus on ollut jo joitakin vuosia pinnalla kuin uutena tapana puhdistaa kasvot. Sen sanotaan jopa olevan lähtöisin korealaisesta ihonhoitorutiinista, mutta tätä tapaa olen itsekin opettanut jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan kauneushoitola-asiakkailleni. Kaksoispuhdistuksen ideana on, että ensin poistetaan ihon pinnalta erityisesti meikki ja päivän lika ja liiallinen ihon öljyisyys. Tähän sopivat erityisen hyvin täyteläisemmät ja hoitavat, yleensä öljyjä runsaasti sisältävät puhdistusmaidot tai puhdistusöljyt. Yleisesti vallalla oleva tieto puhdistusöljyn välttämättömyydestä ei pidäkään siis paikkansa. Meikin poistamiseen et siis tarvitse välttämättä puhdistusöljyä!

Kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa varmistetaan ihon puhtaus ja valmistetaan iho seuraavia tuotteita varten. Toisessa vaiheessa voit käyttää joko samaa tuotetta kuin ensin käytit. Erityisesti puhdistusöljyn tai -balmin käytön jälkeen suosittelen miselliveden, puhdistusvaahdon tai -geelin käyttöä seka- ja rasvaiselle iholle sekä öljyiselle akneiholle tai kun halutaan varmistaa, ettei iholle jää öljyjä, jotka saattavat estää joidenkin vaikuttavien aineiden imeytymistä. Pintakuivalle, kuivalle ja ärtyneelle iholle voi käyttää kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa puhdistusmaitoa.

 

Valitse ihollesi sopiva puhdistustuote näillä vinkeillä 

 

Puhdistusöljyt ja -balmit sekä öljypuhdistuskakut

Öljymäinen puhdistusaine on ihanteellinen erityisesti silloin, kun iho kuivuu tai ärtyy helposti. Kuivaihoisten lisäksi öljymäiset puhdistustuotteet sopivat yleensä lähes kaikille ihoille varsinkin, jos iholla käytetään erittäin pysyvää meikkiä tai halutaan pestä iho ilman liian voimakasta hankaamista. Puhdistustuotteen öljyt puhdistavat hyvin myös vedenkestävän silmämeikin sekä aurinkovoiteet iholta. Öljymäiset puhdistustuotteet sopivat erinomaisesti kaksoispuhdistuksen ensimmäiseksi puhdistustuotteeksi. Kuulostele ihoasi voiko se paremmin öljymäistä puhdistusainetta käyttäessäsi vai ärsyyntyykö ihosi öljyistä.

 

Pure=Beauty Omega Cleansing Balm – kaikille ihoille sopiva täyteläinen oil to milk balmi. Hajusteeton ja hellävarainen koostumus sopii myös silmämeikin poistamiseen.

BTB13 Gentle Cleansing Oil - kaikille ihoille, myös silmämeikin poistamiseen. Mieto piparmintun tuoksu.

Ekopharma Karpalo Clear Puhdistusöljy - kaikille ihoille, riittoisa öljygeeli, joka huuhtoutuu hyvin iholta jättämättä ihoa nitisevän puhtaaksi.

 

Puhdistusemulsiot/puhdistusmaidot/puhdistusvoiteet

Puhdistustuotteeksi sopii yleensä kaikille ihoille loistavasti puhdistusemulsio (toiset tuotemerkit kutsuvat niitä puhdistusmaidoiksi). Puhdistusemulsioissa on hyvin kevyitä ja helposti veteen liukenevia, ja toisaalta niitä täyteläisiä, melkeinpä voidemaisia, jotka jättävät iholle hoidetun tunteen. Siksi siis myös puhdistusmaidoista löytyy tuotteita, jotka poistavat pysyvämmänkin meikin. Valitse kuivalle iholle, aurinkotuotteiden tai vahvan meikin poistoon paksumpi puhdistusemulsio, kun taas seka- ja rasvaisen ihon sekä rosacea ja POD (suunumpärysihottuma) puhdistamiseen kevyt, helposti huuhtoutuva tuote.

 

Ekopharma Herukka Puhdistusemulsio - pehmeän hoitava puhdistusemulsio luonnonkosmetiikan käyttäjälle. Sopii myös normaalille ja sekaiholle sekä akneiholle herkässä vaiheessa. Poistaa myös meikin. 

Mustikka Sensitive puhdistusmaito – hajusteeton, kevyt, puhdistusemulsio herkälle tai ärtyneelle iholle sekä kaikille, jotka haluavat helposti poistettavan tuotteen. Erinomainen myös ärtyneelle epäpuhtaalle ja akneiholle.

BeauCaire Cleansing Milk – kevyt, hajusteeton puhdistusemulsio. Kaikille ihoille edullinen puhdistusmaito. Myös nuorelle ja rasvaiselle iholle ja vesiliukoisen silmämeikinpoistoon.

Dr.Baumann Cleansing Milk Special – hajusteeton, täyteläinen puhdistusmaito, jolla saa myös pysyvämmän meikin pois. Erityisesti kuivalle ja atooppisellekin iholle.

Ekopharma Tyrni Vital Puhdistusemulsio – täyteläinen, kosteuttava luonnonkosmetiikan puhdistusaine kuivalle ja aikuiselle iholle.

BTB13 Pro-Age Puhdistusemulsio - Kosteuttava, maitomainen puhdistusemulsio sisältää kasviperäistä kokoglukosidia, joka puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Aikuiselle ja kuivalle iholle.

 

blogi-silmaemeikinpoisto_kauppaihokeskus

Silmämeikinpoistoaineet

Jos silmänympärysihosi tai silmäsi ovat kovin herkät, suosittelen poistamaan silmämeikin aina erikseen, ja mielellään ennen muun ihon puhdistamista. Tällöin varmistat, ettei puhdistustuotetta kulkeudu liian paljon silmien lähelle ja ettet toisaalta levitä silmämeikkiä muualle kasvoille.

 

Ekopharma Vadelma Silmämeikinpoistovaahto - hellävarainen öljytön poistoaine vesiliukoiselle silmämeikille ja ripsienpidennysten käyttäjille.

Ekopharma Herukka Silmämeikinpoistoaine -kaksifaasinen poistoaine vedenkestävälle silmämeikille.

Dr.Baumann Eye Make Up Remover – hajusteeton, maitomainen puhdistusaine, jolla myös osa vedenkestävistä silmämeikeistä liukenee.

 

Puhdistusvaahdot

Moni valitsee puhdistusvaahdon kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen poistaakseen mahdollisen öljyn tunteen iholta. Vaahtomaiset puhdistustuotteet sopivat myös silloin, kun iho on helposti öljyyntyvä ja kiiltävä tai kevyesti meikattu. Hyvänlaatuinen puhdistusvaahto ei ole liian kuivattava, vaikka onkin pesevämpi kuin maitomaiset puhdistusaineet. Puhdistusvaahtoa voi myös käyttää toisen puhdistusaineen rinnalla esimerkiksi vain 1-2 kertaa viikossa kun halutaan iho puhtaammaksi vaikka ennen tehonaamioiden käyttöä.

 

BTB13 Gentle Cleansing Foam - erittäin hellävarainen puhdistusvaahto, joka puhdistaa ihoa tehokkaasti kasviperäisillä pesevillä aineilla.

Ekopharma Vadelma Puhdistusvaahto -lempeä, kosteuttavia ainesosia sisältävä luonnonkosmetiikan puhdistusvaahto kaikille ihoille, myös nuorelle iholle. Sopii vesiliukoisen silmämeikin poistamiseen.

 

Puhdistugeelit

Geelimäiset puhdistustuotteet soveltuvat ihon tehokkaampaan puhdistamiseen erityisesti öljyyntyvälle ja rasvaiselle iholle sekä vaikka kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen. Osa puhdistusgeeleistä sisältää valitettavasti voimakkaasti peseviä ainesosia. Erittäin peseviä puhdistustuotteita kannattaa välttää niiden kuivattavan ja samalla ihon luonnollista suojaa heikentävän vaikutuksen vuoksi. Mutta huomioi myös se, että ihosi saattaa hyvinkin tykätä öljyttömistä puhdistusaineista, ja voida hyvin geelimäistä puhdistusainetta käyttäessäsi. Tällöin sinun ei välttämättä tarvitse vaihtaa puhdistusainetta vaikka öljymäiseen putsariin. Esimerkiksi osa rosacea ja POD -ihoista voi paremmin ilman öljymäisiä puhdistustuotteita.

Dr.Baumann Cleansing Gel – mieto, kevyesti vaahtoava puhdistusgeeli erityisesti seka- ja rasvaiselle iholle. Ei kuivata.

BTB13 Clarifying Cleansing Gel – raikas, piparmintulta tuoksuva puhdistusgeeli, joka puhdistaa tehokkaasti ja kuivattamatta. Seka- ja rasvaiselle iholle ja jopa normaalille iholle.

Karpalo Clear Puhdistusgeeli – lempeästi pesevä puhdistusgeeli, joka sopii epäpuhtaalle, finneihin ja akneen taipuvaiselle iholle sekä nuoren iholle.

 

Misellivedet

Nestemäisten misellivesien vaikutus perustuu mikroskooppisen pienten misellien taipumukseen tarttua iholla olevaan likaan ja meikkiin. Monen miselliveden sanotaan sopivan kasvojen ihon puhdistamiseen, meikin poistoon iholta sekä silmämeikin poistamiseen ja jopa korvaavan kasvoveden. Ammattilaisena en kuitenkaan juurikaan suosittele tehokkaan miselliveden päivittäistä käyttöä ainakaan yksinään, sillä olen huomannut monen ihoärsytyksen poistuneen vaihdettaessa misellivesi muuhun puhdistustuotteeseen. Parhaimmillaan misellivesi onkin kaksoispuhdistuksen toisena tuotteena ja meikinpoiston viimeistelijänä tai vaikka pakattuna  mukaan matkalle/jumppakassiin nopeaan puhdistukseen. Ja ehdottomasti suosittelen aina kasvo-/hoitovettä myös miselliveden käytön jälkeen.

 

Ekopharma Vadelma Misellivesi – kosteuttavaa vadelmaa ja betaiinia sisältävä nopea puhdistaja.

BTB13 Gentle Micellar Water – hellävarainen, sitrukselta tuoksuva miselllivesi.

 

Lisää puhdistustuotteita löydät täältä. Tässä blogiartikkelissa ei ollut kasvovesiä liitetty puhdistustuotteeksi.

 

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Aknen hoito ihon eri vaiheissa: kosmetologin vinkit kotihoitoon ja tuotteisiin

Lue koko viesti: Aknen hoito ihon eri vaiheissa: kosmetologin vinkit kotihoitoon ja tuotteisiin

Blogikuva-akne-kauppa.ihokeskus

Miten hoitaa akneihoa kotona? Miksi ihon peseminen vahvoilla puhdistusaineilla voi jopa pahentaa tilannetta? Entä miten toimia, jos iholla on samaan aikaan sekä kuivuutta että epäpuhtauksia tai jos iho on jatkuvasti punoittava?

Aknen hoidossa oman ihon olotilan kuulostelu on kaiken alku, sillä sen perusteella voit kohdistaa ihollesi juuri oikeat hoitotoimenpiteet. 

Moni ajattelee akneihon olevan aina rasvainen, mutta monella suomalaisella esiintyy esimerkiksi kuivuutta aknen lisäksi. Tällöin on tärkeää hoitaa myös kuivuutta pois, jotta ihonhoidolla voi saada parhaita tuloksia. 

             Blogi-kuiva-akneiho-kauppa.ihokeskus

Kun puhutaan suomalaisten iho-ongelmista, akne on kaikista yleisimpiä. Olenkin vuosien aikana kosmetologina neuvonut tuhansia kertoja eri ikäisiä asiakkaita aknen hoidossa. Olen nähnyt, kuinka akne voi vetää mielen matalaksi ja vaikuttaa tavalliseen arkeen ja ihmissuhteisiin negatiivisesti. 

Hyvä uutinen on se, että akne on useinmiten voitettavissa, ja sopivalla kotihoidolla sen parantumista voi nopeuttaa. Siksi kokosin sinulle vinkkejä, jotka ovat auttaneet asiakkaitani eteenpäin aknen hoidossa.

Ennen kuin menemme pidemmälle, on syytä muistaa, että akne ilmenee jokaisen iholla eri tavalla yksilöllisesti. Kun haluat varmistua sinulle sopivasta hoidosta, suosittelen käymään ihonhoidon asiantuntijan eli kosmetologin luona, josta saa juuri sinulle yksilöidyt hoitovinkit.

Jos akne haittaa elämääsi paljon ja aiheuttaa esimerkiksi kipua, silloin myös käynti ihotautilääkärillä voi olla paikallaan.

 

Miksi akne on niin haitallinen, ja mistä se johtuu?

Akne on ihosairaus, jossa ihon talirauhasten eritys ja bakteerien määrä lisääntyy aiheuttaen tulehdustilan. Akne on siitä ikävä ilmiö, että sillä on monta olomuotoa: se voi esiintyä musta-ja valkopäiden lisäksi finneinä, punaisina näppylöinä, kipeinä ihonalaisina patteina tai jopa ontelomaisena tai kystisenä aknena.

Akne ei vaikuta pelkästään ulkonäöllisesti. Tulehtunut akne voi olla myös hyvin kivulias, etenkin jos kyseessä on märkänäppyläinen tai onteloakne. Kipua voi tuntua esimerkiksi kasvoja pestessä tai silloinkin, kun kasvoihin ei lainkaan koske.

Pitkittyessään akne voi vaikuttaa myös arjen mielekkyyteen ja minäkuvaan. Monesti akne osuu myös nuoruuden herkkään ikään, jolloin iho-ongelmat eivät ainakaan nosta itsetuntoa.


Aknen syntymiseen ei voi läheskään aina itse vaikuttaa, mutta kotihoidolla on tärkeä rooli aknen paranemisnopeuteen.

Miksi aknea esiintyy? Seuraavat asiat voivat vaikuttaa aknen syntyyn:

 • Perinnölliset syyt.
 • Hormonaaliset syyt (mm. teini-ikä, hormonihäiriöt, hormonivalmisteet, PCOS eli munasarjojen monirakkulaoireyhtymä).
 • Stressi töissä, kotona tai koulussa (stressi vaikuttaa mm. suolistoon ja hormonitoimintaan).
 • Tupakointi ja runsas alkoholin käyttö.
 • UV-säteilyn ja ihoa tukkivan aurinkorasvan yhdistelmä voi aiheuttaa paikallista aknea, ns. “Mallorcan aknea”.
 • Joillakin lääkkeillä saattaa olla ainakin pahentava vaikutus.

 

Entä mistä akne ei johdu?

Aknen syntymisen taustalla on monta myyttiä, jotka on syytä purkaa. 

 • Akne ei synny ihon pesemättömyyden tai huonon hygienian vuoksi. Akne ei myöskään poistu pelkästään ihoa pesemällä, vaikka ihon huolellinen puhdistus on tärkeä osa akneihon hoitorutiinia. 
 • Suklaan, juuston tai muun rasvaisen ruoan syöminen ei laukaise aknea. Päivän tai parin herkuttelu ei tee iholle pitkäkestoista hallaa. On toki hyvä tiedostaa, että suoliston hyvinvoinnilla on yhteys myös ihon kuntoon, joten terveellinen ruokavalio kannattaa.
 • Meikki ei aiheuta aknea, vaan se voi jopa suojata ihoa ylimääräiseltä koskettelulta. On silti tärkeää valita iholleen sopiva meikki sekä pestä meikki huolellisesti pois, sillä huonosti puhdistettu iho voi aiheuttaa paikallisia epäpuhtauksia.

Aknen hoito-ohjeet kotona: Tunnista ensin, miten ihosi voi juuri nyt  

Koska aknesta puhutaan paljon rasvaisen ihon riesana, moni ajattelee, että akneiho olisi automaattisesti rasvainen. On totta, että etenkin nuori akneiho on usein öljyinen, mutta monesti aknea voi esiintyä myös pintakuivalla, sekaiholla ja jopa aiemmin kuivalla iholla.

Moni asiakkaani on yllättynyt kuullessaan, että rasvaiseksi luulemansa iho onkin todellisuudessa kuiva tai pintakuiva. Tämän vuoksi myöskään rasvaiselle iholle tarkoitettu hoitorutiini ei ole toiminut.

Usein akneiholla on vähintään pintakuivuutta erityisesti talvella, joten kannattaa huomioida, että liian vahvoilla aineilla peseminen voi jopa lisätä ihon tulehdusta. Liian tehokkaalla putsarilla voi nimittäin vahingoittaa ihon omaa suojakerrosta, mikä ei suinkaan nopeuta aknen paranemista vaan saattaa aiheuttaa herkkyyttä ja ärtyneisyyttä ihossa.

Jos iho on siis liian kuiva, akne voi pahentua myös siksi, että sarveisaineet ja tali eivät pääse poistumaan normaaliin tapaan kuivuudesta johtuen.

 

Helppo tapa testata, onko ihollasi kuivuutta: 

1) Pese kasvot normaaliin tapaan. 2) Ennen kuin levität voiteita, kuulostele ja tarkastele, tuntuuko iho kiristelevältä tai kuivalta. 3) Mikäli tunnet iholla kiristelyä tai ihosi lehahtaa punaiseksi, se voi olla pintakuiva tai kuiva - huolimatta siitä, onko sillä myös aknea.

Ihosi oikeanlaisen olotilan tunnistaminen on tärkeää siksi, että voit hoitaa ihoasi oikein ja tuloksellisesti. Esimerkiksi kosteuttavat hoitotuotteet eivät välttämättä tehoa yhtä hyvin, ennen kuin ihoa on ensin rauhoitettu tai kuorittu ihollesi sopivalla kuorinta-aineella

Jos et ole varma, millainen ihosi kunto on juuri nyt, tai sinun on haastavaa tunnistaa onko siinä kuivuutta tai herkkyyttä, saat varman vastauksen, kun varaat ajan kokeneen kosmetologin hoitoon.

Noudata säännöllistä ihonhoitorutiinia 

Aknen hoito ei ole pikajuoksua, vaan pikemminkin päivittäinen kävelylenkki, jossa säännöllisyys alkaa tuottaa tulosta. Akneiholla kannattaa noudattaa perusrutiinia, jolla voit hillitä tulehdusta ja jatkossa ylläpitää ihon parempaa kuntoa.

 1. Puhdistus aamuin illoin. Öljyiselle rasvaiselle iholle sopii puhdistusgeeli- tai vaahto, ja kuivemmalle iholle suosittelen puhdistusmaitoa.
 2. Kasvovesi aina puhdistuksen jälkeen. Kasvovesi mm. supistaa ihohuokosia, rauhoittaa tulehdusta ja kosteuttaa ihoa. 
 3. Kosteusvoide puhtaille kasvoille. Rasvainen iho hyötyy öljyttömistä voiteista, kun taas kiristelevä iho kaipaa täyteläisempää voidetta. 
 4. Jos iho on hyvin tulehtunut tai herkkä, hoitoseerumi ennen kosteusvoidetta tarjoaa täsmällistä hoitoa esimerkiksi kuivuuteen tai talirauhasten liialliseen toimintaan.
 5. Täsmätuotteet, kuten finnien hoitogeelit, ovat tehokkaita yksittäisten näppyjen nitistäjiä.

Useimmat akneihot hyötyvät myös kuorinta-aineesta. Jos iho on kuitenkin herkistynyt, ei kannata aloittaa rakeisesta kuorinta-aineesta. Sen sijaan rakeeton entsyymi- tai  hedelmähappokuorinta on usein parempi valinta vaikeassa tilanteessa. Vahvasti ärtynyttä ihoa ei tule kuoria lainkaan, vaan ihoa kannattaa ensin rauhoitella esimerkiksi seerumeilla ja naamioilla.

Ikuisuuskysymys on myös se, sopiiko öljyä sisältävä ihohoitotuote akneiholle? Tämä riippuu paljon ihotyypistäsi ja öljyn laadusta. Pintakuivalla iholla öljy voi auttaa talia “ulos” huokosista, mikä voi helpottaa aknea. Myös öljyn laadulla on väliä; esimerkiksi kookosöljy voi tukkia ihohuokosia, minkä vuoksi kannattaa valita vain kasvoille tarkoitettuja öljyjä.

Blogi-aknen-hoidot-top_kauppa.ihokeskus

Valitse oikeat tuotteet: Vinkit ja asiakkaiden suosikit 


Akneihon hoidossa ei tarvita suurta purkkimäärää, vaan minimissään 1) puhdistustuote 2) kasvovesi ja 3) kosteusvoide. Muista, että myöskään akneihoa ei kannata ylihoitaa, vaan huolehtia ihon oikeista tarpeista.

Kokosin alle vaihtoehtoja eri hoitotuotteista, jotka ovat auttaneet asiakkaitani akneihon hoidossa. Löydät myös kategoriasta 'Akne' tuoteryhmittäin lisää tuotteita.

Jos kaipaat apua tuotteiden valintaan, voit lähettää minulle viestin sähköpostilla neuvonta@ihokeskus.fi, Instagramissa @kauppaihokeskus.

Akneihon puhdistus

 

BeauCaire Cleansing Milk - Puhdistusemulsio 250ml

Herkälle, kuivalle ja pintakuivalle iholle suunnattu hajusteeton kevyt puhdistusmaito, joka sopii myös silmämeikin poistoon.

 

BeauCaire Face Cleanser - Puhdistusgeeli 250ml

Rasvoittuvalle iholle sopiva puhdistusgeeli, joka puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata. Hajusteeton.

 

Dr. Baumann Cleansing Gel - Puhdistusgeeli 200ml

Kevyesti vaahtoava ja hajusteeton puhdistusgeeli normaalille, seka- ja rasvoittuvalle (akne)iholle. 

 

Ekopharma Karpalo Clear Puhdistusgeeli

Luonnonkosmetiikan puhdistusgeeli tulehtuneelle, epäpuhtaalle  ja rasvaiselle iholle.

 

Ekopharma Vadelma Glow Puhdistusvaahto

Pehmeä ja tehokas puhdistusvaahto, joka pesee myös meikin pois - mutta ei kuivata ihoa! 

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Puhdistusmaito

Hajusteeton luonnonkosmetiikan kevyt puhdistusmaito puhdistaa iholta talin ja ylimääräisen lian, mutta ei pese iholta pois sen luontaista suojaa - kuten ei mikään toinenkaan suosittelemani putsari.

 

Kasvovedet akneiholle

 

Dr. Baumann Facial tonic lotion dry skin - Kasvovesi 200ml

Alkoholiton kasvovesi, joka sopii herkän ja kuivan akneihon hoitoon.

 

Dr. Baumann Facial tonic lotion normal and oily skin - Kasvovesi 200ml

Rasvoittuvalle, normaalille ja sekaiholle suunnattu kasvovesi, joka palauttaa ihon pH-arvon. Hajusteeton.

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovesi

Hajusteeton ja herkälle iholle suunnattu mustikkauutetta sisältävä kasvovesi, joka myös kosteuttaa ihoa. Erityisen hyvä myös aikuiselle ja kuivalle epäpuhtaalle iholle.

 

Ekopharma Karpalo Clear Kasvovesi

Epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle kehitetty raikastava ja supistava kasvovesi, joka sisältää mm. supistavaa taikapähkinää.

 

Pure=Beauty Juniper kasvomisti

Suihkemainen kasvovesi, joka sisältää mm. tulehdusta hillitsevää katajanmarjavettä sekä kuorivia AHA-happoja. Erinomainen tukkeutuvalla ja rasvaisella iholla.


 

Akneiholle sopivat kasvovoiteet

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvovoide

Ärtyneelle ja herkälle iholle soveltuva kasvovoide, joka suojaa ihoa mm. E-vitamiinin avulla. Hajusteeton koostumus.

 

Ekopharma Karpalo Vitamin A Kasvovoide

Epäpuhtaalle, ja monen ikäiselle, iholle suunnattu kosteusvoide, joka sisältää kattauksen tehokkaita ainesosia: korjaavaa A-vitamiinia, kirkastavaa C-vitamiinia sekä tasapainottavia prebiootteja.

 

 BTB13 Medical Vitamin B3 10% Active 30ml

Koostumukseltaan kevyt B3-vitamiinivoide, joka soveltuu vaativan akneihon hoitoon. Niasiiniamidi eli B3-vitamiini on hyvin siedetty, kirkastava ja ihoa suojaava vitamiini. Hajusteeton.

 

BTB13 Clarifying Oil-Free Cream-öljytön voide

Erityisesti rasvaiselle, suurihuokoiselle ja öljyiselle iholle sopiva hoitovoide. Voiteen B3- ja B5 -vitamiinit tasapainottavat ihoa, samalla kun A-vitamiini uudistaa ja kirkastaa. 

 

Dr. Baumann Sensitive Super Light 30ml

 

Todella kevyen tuntuinen kasvovoide rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, joka jättää iholle pehmeän tunteen. Hajusteeton.

 

BeauCaire Super Sensitive Light - Hoitovoide 50ml

Hajusteeton ja kevyt kosteusvoide, joka hoitaa rasvaista ja sekaihoa lempeästi. Hajusteeton.


 

Täsmä- ja tehotuotteet epäpuhtauksille ja sitkeille finneille

 

Ekopharma Karpalo Douple Zinc Hoitovoide

Paikallisesti käytettävä sinkkivoide, joka hoitaa ärsytystä ja punoitusta mm. taikapähkinän, antimikrobisen karpalon  ja rauhoittavan sinkin avulla.

 

Ekopharma Karpalo Acne Spot Control Seerumi

Salisyylihappoa sisältävä paikallisseerumi, joka auttaa nitistämään yksittäiset finnit.

 

Ekopharma Karpalo De-Stress Booster

Punoittavalle ja akneiholle suunnattu seerumi, joka auttaa rauhoittamaan ihoa mm. tulehdusta hillitsevän taikapähkinän, sinkin, lakritsiuutteen ja prebioottien avulla.

 

Dr. Baumann Niacin Vitamin B3 Ampulli 7ml

B3-vitamiinia eli niasimiidia sisältävä tehotippa sopii esimerkiksi aknearpien, pigmenttijälkien ja paikallisten tulehdusten hoitoon. Vain pieni määrä riittää!

 

BTB13 Medical Rosacea + Acne Hoitogeeli

Aknen ja ruusufinnin paikallishoitoon tarkoitettu atselaiinihappoa sisältävä geeli rauhoittaa punoitusta ja auttaa nujertamaan näppyjä. Hajusteeton tuote soveltuu herkällekin iholle.

 

BTB13 Medical Skin Relief - seerumi 30ml

Tukee ihon luonnollista vastustuskykyä. Tuotteen sisältämä lakritsihapon suola (DPG) ehkäiseen ihotulehduksia ja vähentää tehokkaasti ihon punoitusta. Rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

 

Kuorinta-aineet 

 

Ekopharma Karpalo Aktiivihiili + PHA Kuorintanaamio

Kuorintanaamio poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja syväpuhdistaa ihohuokosia ja mustapäitä. Aktiivihiili imee tehokkaasti epäpuhtauksia, ja PHA-happo kuorii hellävaraisesti.

 

BTB13 Medical AHA-PHA Peeling Gel-kuorintageeli
 

Rakeeton geelimäinen kuorinta kirkastaa, syväpuhdistaa ja kuorii ihohuokosia tehokkaan hedelmähappo-cocktailin avulla: AHA ja PHA kuorivat ihon hellävaraisen tehokkaasti. 

 

Ekopharma Herukka Enzyme Kasvokuorinta

Kirkastava rakeeton kuorinta heleyttää ihoa PHA-hapon ja papaijaentsyymien voimalla. Koska kuorinta on rakeeton, se ei ärsytä ihoa mekaanisesti ja sopii punoittavallekin iholle.

 

Kasvonaamiot

 

BeauCaire Cream Mask - Voidenaamio 50ml

Voidemainen savinaamio imee itseensä epäpuhtauksia ja syväpuhdistaa ihoa tukkeumista. Hajusteeton koostumus.

 

Dr. Baumann Cream mask oily / impure - Kasvonaamio 50ml

Rasvaiselle iholle tarkoitettu voidenaamio, joka vetää puoleensa epäpuhtauksia ihoa ärsyttämättä - jättäen ihon pehmeäksi. Tehoaineena toimii kaoliinisavi.

 

Ekopharma Karpalo Detox Savinaamio 50ml

Luonnonkosmetiikan savipohjainen naamio, joka sisältää myös sinkkiä, prebiootteja sekä paju- ja karpalouutetta. Sopii erinomaisesti myös selän ja decolleteen hoitoon.

 

Kasvoöljyt

 

Ekopharma Karpalo BHA Kasvoöljy

Rasvoittuvalle iholle sopiva hoitoöljy, joka pehmittää ihoa ja ehkäisee mustapäitä ja tukkeumia. Sisältää mm. salisyylihappoa ja karpalouutetta, jotka ehkäisevät tulehduksia.

 

Ekopharma Mustikka Sensitive Kasvoöljy

Jos ihosi on kuiva tai ärtynyt mutta epäpuhdas, hajusteeton herkän ihon omegapitoinen öljy voi auttaa sitä tasapainottumaan. 

 

Lue seuraavaksi Ihon kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Blogikuva-karpalo_kauppa.ihokeskus

 
 
Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Lämmin kiitos sinulle!

Lue koko viesti: Lämmin kiitos sinulle!

Blogikuva-kauppa.ihokeskus-kiitos-sinulle_kauppaihokeskus

Tahdon kiittää lämpimästi sinua siitä, että olet ollut kanssani vuorovaikutuksessa tänä vuonna. Siksi haluankin antaa sinulle jotain sellaista, joka on valittu ja suunniteltu juuri sinua ajatellen. Ihan vain siksi, että olet tärkeä.

Niin monella erilaisella kohtaamisella ja monin eri tavoin olen saanut näin verkkokauppiaana kohdata tämän vuoden aikana sinut ja monen muun. Olet ehkä käynyt lukemassa blogiani, laittanut minulle ihonhoidollisia kysymyksiä sähköpostitse tai olet seuraajani Instagramissa tai Facebookissa, ja ehkäpä olet tilannut tuotteita täältä kaupastani.

Kiitollisena voin sanoa, että jokainen kysymys, johon olen saanut vastata tai jokainen kiitos, jonka olen saanut vastaanottaa tuoteneuvonnan puolella, on minulle tavattoman tärkeitä. Jokaisesta kohtaamisesta ja ajatusten vaihdosta sekä somessa että muutoin olen hyvin kiitollinen. Jokaisen tuotteen olen pakannut huolellisesti ja hellästi, jotta ne saapuisivat sinulle nopeasti ja ehjänä perille. Jotta sinulla ja ihollasi olisi hyvä olla.

Tämä aika vuodesta saa minut itseni aina miettimään niitä asioita mitkä ovat hyvin juuri nyt ja mistä olla kiitollinen. Olen kiitollinen niin monista pienen pienistä asiosta, mutta aina huomaan, että niin monta suurempaakaakin asiaa on, josta olla kiitollinen. Usein kiitollisuuteni liittyy läheisiini sekä siihen kuinka he voivat. Kiitän mielessäni ihanasta luonnosta, jonka äärellä saan asua sekä monesta toimivasta arjen asiasta. Tunnen kiitollisuutta myös jokaista päivittäistä kohtaamista, asiakastapahtumaa ja tilausta kohtaan. Ne kuitenkin varmistavat, että saan tehdä tätä työtä, jota rakastan. Ehkä sinullekin tämäntyyppiset asiat ovat niitä, joista tunnet kiitollisuutta.

Joitakin vuosia sitten havahduin siihen, että harvoin osoitamme kiitollisuutta ja tyytyväisyyttä itseämme kohtaan. Uskoakseni myös sosiaalisen median luoma paine saattaa kasvattaa tyytymättömyyttä tai riittämöttömyyden tunnetta itseään kohtaan. Tai ehkä on vain helpompi vaatia itseltään aina lisää tai toivoa muutosta johonkin. Mutta kuitenkin. Mikä on sen tärkeämpää kuin ensin hyväksyä itsensä ja kiittää itseään, jotta voimme kohdata toisemme lempeästi ja arvostelematta? Siksi kannustankin sinua. Katso siis sinäkin itseäsi minun silmin. Lämpimästi ja arvostelematta. Hyväksyen ja kiittäen.

Tämä asia mielessäni halusin antaa sinulle lahjaksi hetken, joka antaa sinulle luvan hengähtää. Hetken, joka ei mullista elämääsi, mutta ehkä saa sinut tuntemaan itsäsi kohtaan kiitollisuutta arvostelun sijaan. Otin yhteyttä ihanaan Sannaan, joka on vieraillut täällä blogissanikin vieraskynäilijänä. Olet ehkä saattanut jo kuunnella ja tehdäkin jonkin Sannan läsnäoloharjoituksen. Niinpä siis yhdessä suunnittelimme harjoituksen, jonka Sanna loi ja toteutti minun toiveideni mukaisesti. 

Tässä on siis lahjani sinulle. Ota pieni hetki itsellesi. Hengittele, kuuntele ja rentoudu. Vaikka et olisi koskaan meditoinut tai tehnyt läsnäoloharjoituksia, niin kannustan sinua tarttumaan tähän lahjaan. Ei minun vuokseni, vaan sinun itsesi. Klikkaa kuvaa tai sen alla olevaa linkkiä, ja pääset kuuntelemaan räätälöidysti luotua harjoitusta.

kiitollisuusmeditaatio_kauppaihokeskus_hitonnainen

Lahjani sinulle tästä linkistä.

Tällä tavoin haluan kiittää sinua siitä, että olet asiakkaani, seuraajani, ystäväni. Kiitos, että olet.

Terveisin

Mirja

 

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Vegaaninen kosmetiikka, mitä se tarkoittaa ja mistä sitä löytää?

Lue koko viesti: Vegaaninen kosmetiikka, mitä se tarkoittaa ja mistä sitä löytää?

Blogikuva-kauppa.ihokeskus_6

 

Vegaaninen kosmetiikka on nouseva trendi, joka näkyy yhä enemmän kosmetiikkamarkkinoilla.

Mutta mitä oikeastaan tarkoittaa, kun kasvorasvapurkin tai shampoon kyljessä on merkintä “vegaaninen”?

 

Asiaa valottaa vieraskynänä vegaanisen kosmetiikkablogin kirjoittaja Eeva, jolla on vuosien kokemus vegaanisen ja eläinkokeettoman kosmetiikan parista. Lue postaus, ja tiedät selkeästi, mitä vegaaninen kosmetiikka on, ja miten tunnistat sen!

Lopussa Eeva kertoo myös suosikkinsa Ihokeskuksen vegaanisista kosmetiikkatuotteista.

 

blogi-vieraskyna-eeva_kauppaihokeskus

 

Mitä tarkoittaa vegaaninen kosmetiikka?

Vegaaninen kosmetiikka on yhä suositumpaa, mutta olen huomannut, että monelle termi on vielä outo. Minulta on jopa kysytty, että eihän se käsisaippua kuitenkaan lihaa sisällä, joten miten kosmetiikka on muka vegaanista?

No, vitsit sikseen, vegaaninen kosmetiikka lähtee samasta ajatuksesta kuin vegaaninen ruokakin.

Lyhyesti: vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkatuotetta, joka ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä tuotetta ole testattu eläinkokein.

 

Vegaanisen tuotteen taustalla on ajatus, ettei se saa aiheuttaa haittaa eläimille, minkä vuoksi se ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, eikä sen yhteydessä ole käytetty eläinkokeita. Näin minimoidaan eläimille koituva haitta tuotteen valmistamisessa.

Miksi itse käytän sitten vegaanista kosmetiikkaa? Minulle ajatus on selkeä: olen pyrkinyt elämään vegaanisten arvojen mukaan yli 10 vuotta, eli myös esim. ruokavalioni on vegaaninen.

Koska voin valita, hankinko vegaanisen tai epävegaanisen tuotteen, valitsen aina vegaanisen. Lopulta kyse ei ole kuin pienestä valinnasta kahden samankaltaisen tuotteen välillä.

Vegaanista kosmetiikkaa käyttääkseen ei kuitenkaan tarvitse itse olla vegaani, mutta monella meistä on mahdollisuus valita vegaaninen tuote ilman sen kummempia identiteettejä.

 

Kosmetiikka voi sisältää eläinperäisiä ainesosia

 

Vegaaninen kosmetiikka ei ole varsinaisen uusi asia, mutta nykyään kosmetiikan ainesosien eettisyyteen kiinnitetään enemmän huomiota.

Kosmetiikan valmistuksessa on käytetty vuosisatoja esimerkiksi eläinten rasvoja, ja nykyäänkin moni kosmetiikan ainesosa on peräisin eläimistä.

Luonnonkosmetiikassa eläinperäisten ainesosien käyttöä säädellään, mutta tietyt eläinperäiset ainesosat ovat sallittuja myös ekosertifioiduissa tuotteissa.

Suurin osa kosmetiikan öljyistä on jo nykyään kasviperäisiä tai täysin synteettisiä, mutta eläinperäiset ainesosat ovat esimerkiksi vahoja tai väriaineita.

 

Yleisimmät eläinperäiset ainesosat kosmetiikassa ovat

 • Mehiläisvaha, ainesosalistassa nimellä cera alba
 • Hunaja, ainesosalistassa honey, tai mel
 • Karmiini, punainen väriaine, ainesosalistassa carmine tai CI75470
 • Lanoliini, lampaanrasva, ainesosalistassa lanolin
 • Propolis, mehiläiskittivaha
 • Maito, esim. vuohenmaito, ainesosalistassa milk
 • Silkki, silk
 • Sellakka, hyönteisperäinen kovettava aineosa, ainesosissa nimellä shellac

Jos siis haluat selvittää, onko jokin tuote vegaaninen, on syytä tarkistaa ainesosalista.

Koska ainesosalistojen tavaaminen ei useinkaan ole helppoa, on suuri apu, jos vaikkapa nettikaupan tuotetiedoissa on selkeä merkintä siitä, että “tämä tuote on vegaaninen”.

blogi-vieraskyna-eeva_tuubi_kauppaihokeskus

Vegaaninen kosmetiikka on myös eläinkokeetonta

Vegaanisen kosmetiikan toinen puoli muodostuu sen valmistusprosessista: ei eläinkokeita!

Koska vegaaninen kosmetiikka on eläimille ystävällistä, sen tulee tietenkin olla myös eläinkokeetonta. Näin ollen pelkkä ainesosien vegaanisuus ei tee kosmetiikkatuotteesta eettistä, mikäli tuotteen eläinkokeettomuudesta ei voida varmistua. Kannattaa siis olla tarkkana!

Nykyään EU:ssa kosmetiikan eläinkokeet ovat kiellettyjä, minkä vuoksi eläinkokeettoman kosmetiikan löytäminen on helpompaa. Kuitenkin eläinkokeettomuudessa voi olla joitain aukkoja, kuten vaikkapa se, jos yritys myy tuotteitaan Kiinan markkinoinnille, joissa eläinkokeita suorastaan vaaditaan tuontikosmetiikalle.

Kun selvitän jonkin tuotteen eläinkokeettomuutta eli “cruelty free” -politiikkaa, tarkastan aina, 1) myykö yritys tuotteitaan Kiinan mantereella tai 2) kertooko se vastustavansa eläinkokeita koko alihankintaketjussaan.

blogi-vieraskyna-eeva_kani_kauppaihokeskus

Tarkoittaako vegaaninen samaa kuin luonnonkosmetiikka?

 

Yleisin harhaluulo vegaanisesta kosmetiikasta on se, että se olisi aina luonnollista - ja toisin päin.

On ymmärrettävää, että vegaaninen ja luonnollinen herättävät samoja mielikuvia. Ne ovat kuitenkin pohjimmiltaan kaksi eri asiaa, vaikka voivatkin esiintyä yhdessä.

Tarkennuksena:

 1. Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa tuotetta, jossa ei ole eläinperäisiä ainesosia.
 2. Luonnonkosmetiikkaa puolestaan tarkoittaa, että tuotteen sisältö on luonnollista ja mahdollisesti ekosertifioitua.

 

Vegaaninen kosmetiikka ja luonnonkosmetiikka eivät ole sama asia, koska

 • Vegaaninen kosmetiikka voi sisältää synteettisiä, ei-luonnonkosmetiikan ainesosia (eikä tässä ole lähtökohtaisesti mitään pahaa).
 • Luonnonkosmetiikka voi sisältää eläinperäisiä ainesosia, joita tässä postauksessa yllä listasin.

 

Mutta on olemassa myös vegaanista luonnonkosmetiikkaa, mikä takaa sekä tuotteen eläineettisyyden että ympäristöystävällisyyden. Tällaista kosmetiikkaa käytän kaikista mieluiten.

Haluan myös tarkentaa, ettei jaottelu synteettisen ja luonnollisen kosmetiikan välillä ole aina mustavalkoinen: kaikki laboratoriossa valmistetut ainesosat eivät suinkaan ole pahasta kosmetiikassa. Sen sijaan koitan välttää esim. mikromuoveja, jotka ovat automaattisesti kiellettyjä luonnonkosmetiikassa.

 

Kosmetiikan sertifikaatit helpottavat eettisen kosmetiikan löytämistä

 

Monesti vegaanisen kosmetiikan etsiminen voi tyssätä ainesosien tulkintaan, sillä harva jaksaa lukea ainesosalistoja tarkasti joka kerta, kun on aika hankkia uusi kosmetiikkatuote.

Siksi onkin hyvä että meillä on kosmetiikan sertifikaatteja, jotka kertovat selkeästi, onko tuote vegaaninen, eläinkokeeton tai kenties luonnonkosmetiikkaa.

Jos olet kiinnostunut eettisestä kosmetiikasta niin ympäristön kuin eläinten kannalta, suosittelen tutustumaan yleisimpiin kosmetiikan sertifikaatteihin!

Sertifikaatit ovat kolmannen osapuolen varmistus siitä, että tuote on valmistettu tiettyjä eettisiä periaatteita noudattaen.

 

Eläineettisiä kosmetiikan sertifikaatteja:

 • Vegan-sertifikaatti (vegaaninen koostumus, ei eläinkokeita)
 • Leaping Bunny -sertifikaatti kertoo eläinkokeettomuudesta
 • Peta, Choose Cruelty Free -sertifikaatit kertovat myös eläinkokeettomuudesta

Luonnonkosmetiikan sertifikaatit asettavat rajat sekä luonnollisille ainesosille, mutta eivät myöskään salli eläinkokeita tai esimerkiksi epäekologisia pakkauksia.

blogi-vieraskyna-eeva_sertifikaatit_kauppaihokeskus

 

Luonnonkosmetiikan sertifikaatteja:

 • Ecocert
 • Kotimainen Fi-Natura
 • NaTrue

On myös tärkeää huomata, että tuote voi olla vegaaninen tai luonnonkosmetiikkaa, vaikka sillä ei olisikaan sertifikaatteja! Etenkin moni uusi ja pienempi brändi ei kustannussyistä hanki sertifikaatteja.

 

Vegaaninen kosmetiikka - yhteenveto

 • Vegaaninen kosmetiikka ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita, eikä sitä ole testattu eläinkokein
 • Vegaaninen kosmetiikka voi olla luonnonkosmetiikkaa tai synteettistä
 • Luonnonkosmetiikassa on eniten vegaanista kosmetiikkaa
 • Vegaaninen luonnonkosmetiikka huomioi sekä eläineettisyyden että ympäristönäkökulman

 

Vegaaniset suosikkini Ihokeskuksen valikoimasta top 3

 

Ihokeskuksen valikoimassa pidän etenkin siitä, että jokainen kaupassa oleva tuote on harkittu valinta myös eettiseltä kannalta. Valikoimassa on monia vegaaniystävällisiä brändejä, kuten Ekopharma, BTB13 ja Pure=Beauty.

Valitsin kolme suosikkituotettani Ihokeskuksesta - valinta oli vaikea, sillä moni valikoiman tuote on loistava.

blogi-vieraskyna-eeva_suosikit_kauppaihokeskus

BTB13 Pro-Age Vitalizing Toner

BTB13:n hoitovesi on täydellinen kosteuttava kasvovesi - tai siis hoitovesi. Jos sinunkin ihosi on pintakuiva, kuiva tai joskus kiristelevä, suosittelen hankkimaan kunnollisen vesikosteuttavan tuotteen! Hoitovesi on mukavan täyteläistä, ja se sopii myös herkälle iholle.

Pidän myös siitä, että BTB13:n ainesosat ovat aidosti tehokkaita ja tutkittuja - ilman eläinkokeita tietenkin. Tuote on myös täydellinen esimerkki siitä, miten tuote voi olla luonnollinen, vaikka se ei ole virallisesti ekosertifioitu.

 

Ekopharma Vadelma Glow puhdistusvaahto

Käytän todella harvoin vaahtomaisia puhdistustuotteita sillä en halua kuivattaa ihoani, mutta Ekopharman Vadelma-puhdistusvaahto läpäisee seulani.

Puhdistusvaahto on hellävaraisin vaahtoputsari, mitä tiedän. Ihanan pehmoinen ja raikkaan tuoksuinen vaahto pesee meikin pois tehokkaasti, ja jättää kasvot mukavan puhtoisiksi. Plussaa myös isosta pakkauskoosta!

 

Ekopharma Mustikka Hopeahoitojauhe

Olen kaivannut todella pitkään luonnollista hopeahoitotuotetta hiuksille, ja tämä uutuus vastaa toiveisiini.

Mustikka Hopeahoitojauhe on luonnollinen vastine hopeashampoille ja -hoitoaineille, jotka taittavat hiuksista pois keltaisuutta. Salaisuuteni tuotteen käyttöön on sekoittaa sitä suoraan hoitoaine- tai shampoopurkkiin, jolloin tuotetta on helppo käyttää. Lopputulos ei ole suoraan sävyttävä, mutta keltaisuus on taittunut mukavasti.

 

Lue koko viesti
1 - 10 / 19 tuloksesta